most2508151Тодор Иванов, Патриотична организация “Ловчанци”

Близо три часа и половина “Обществен форум” на тема Покрит мост.
Въпреки работното време. Въпреки подигравката 14:00ч. Въпреки удобния за заинтересованата страна формат на обсъждането. Въпреки всичко, Будното ловчанско общество превъзмогна препятствията, поставени от властта и напълни залата! Неочаквано, нали г-н Кмете?

Днес дадохме на един самозабравил се кмет да разбере, че не той решава бъдещето на Ловеч. Решаваме го ние, гражданите с национално самосъзнание!
И не само напълнихме залата! Гражданското общество в град Ловеч даде своето решаващо мнение за бъдещето на един от символите на града. Всички будни ловчанци доказаха, че мостът не е на кмета, а е на всички граждани.

Г-н Кмете, за домашно си проверете в речника какво е значението на думата “символ”.

Аз лично бях там като гражданин, представляващ едно будно младежко съсловие. Ние не сме от партии. Не сме политикани. Независими граждани сме, като все още мислим със собствените си глави, а това е достатъчно, за да изразим мнението си обективно. Просто сме реалисти, загрижени сме за града ни и сме готови да го заявим пред цяла България! Силно се надявам да сте се вслушали в мнението на младите, защото както знаете, те не се спират пред нищо в преследване на целите си!

Едно огромно благодаря към арх. Емилия Христова, която имаше честта да вземе думата и да обяви поражението си, като заяви, че ще се вслуша в желанието на младите мостът да не бъде променян, като се отказва от останалите разработени “бели” варианти.

Благодаря Ви!

Това е пътят, по който трябва да тръгнат всички, застанали от Вашата страна днес, за да ратуваме заедно за напредъка на българщината в град Ловеч!

Е, тази жена явно има много повече чест от един добре познат вече кмет. С цялата си наглост и безочие, кметът Казанджиев закри сесията с думите “Благодаря за обективното Ви мнение. Ще решим нещата с референдум!” Въпреки че в началото обяви, че крайното решение за проекта ще бъде съгласувано според днешните дебати.

Г-н Кмете, нагъл сте! Но спокойно, има аудио запис, както казахте.
Има и много видеозаписи. Оттеглете се с достойнство (колкото и смешно да звучи) или ще си тръгнете с подвита опашка!

Никой няма право да посяга и осквернява символите на град Ловеч!
Никой няма право да променя и заличава значимостта на основната културно-историческа и туристическа забележителност на град Ловеч!

 

4 коментара

  1. Тази статия страда от недостиг на удивителни знаци!!! 😀 Определено обновяването на Покрития мост не беше най-належащото нещо в Ловеч, но аз лично харесвах проекта. Всички, които мислят, че сегашния вид на моста е оригиналният (този от 1876г. на Кольо Фичето), явно не са чели и не са писали доклади в училище за града си. Мостът е бил реконструиран многократно през годините и бялата фасада съвсем не е новост 🙂 Ако се борите за автентичността на моста, то тогава трябва да сринем каменните колони и да ги заместим с дървени такива, а също така вместо да вървим по мраморни плочи, нека ходим по греди. Да, градът замира, но посочете един град от северозападна България, който процъфтява. Ако някой има вина за състоянието на града, не е толкова кмета, колкото младите хора, които чакат да завършат гимназия и да заминат за София или друг по-голям град (в това число и аз). По време на мандатите на Казанджиев бяха асфалтирани не малко главни улици, на по-големите кръстовища бяха сложени светофари, беше ремонтирана алеята Баш Бунар, беше поставено осветление на крепостта Хисаря и Покрития мост (не ми допадат сцените на крепостта), бяха отворени големи хранителни вериги като Билла, Пени, Лидл, Пикадили, беше създаден единствения автомобилен завод в България, беше започнат ремонт на цял един квартал. Дразня се на съкварталците си от Червен бряг, които мрънкат от дупките, шума и праха, а не виждат колко по-добра ще стане инфраструктурата… И все пак това е само мое мнение 😉

    1. ” По време на мандатите на Казанджиев бяха асфалтирани не малко главни улици, на по-големите кръстовища бяха сложени светофари, беше ремонтирана алеята Баш Бунар, беше поставено осветление на крепостта Хисаря и Покрития мост (не ми допадат сцените на крепостта), бяха отворени големи хранителни вериги като Билла, Пени, Лидл, Пикадили, беше създаден единствения автомобилен завод в България, беше започнат ремонт на цял един квартал. Дразня се на съкварталците си от Червен бряг, които мрънкат от дупките, шума и праха, а не виждат колко по-добра ще стане инфраструктурата… ”

      Тези неща се едно ги чувам от устата на Кмета..
      По време на мандатите на Казанджиев са най-некачествените ремонти за възможно най-високи суми на проектите! Особенно важно е да се каже, че до Лидл няма голямо кръстовище, за да има светофар и това сега много натоварва трафика там, особенно сутрин. Важно е да се каже, че веригите магазини си отиват една по една. Че автомобилния завод не пое гръмките над 1000 работни места, а само 100. А що се отнася до ремонта на квартал “Червен бряг” аз лично се дразня от факта, че унищожиха излишно голяма част от зелените площи и дървета, за да се отчетат повече кв.м плочки, че самите плочки още веднага след поставянето си се нуждаят от ремонт, поради некачествено залепване и че самите те вече са пропаднали, че насадените дървета близо 90% от тях изсъхнаха, понеже никой не се погрижи да ги полее! Невероятна инфраструктура, няма що. Тесни улици и широки тротоари! Това ли трябва да гледам в квартала? Излишно поставен бетон накъдето се обърнеш!

Comments are closed.