kmettiholov901141-1Павлин Иванов

Най-накрая, технологиите достигнаха и до Председател Тихолов! За първи път от началото на неговото председателство в Общински съвет Ловеч, материалите за заседанията на постоянните комисии са ДОСТЪПНИ в електронен вид. Хвала! Браво!

Сега остава и кмета Казанджиев да започне да дава ОТНОВО пресконференции и да се престраши да отговаря на въпроси и ще имаме ново “ловешко  Възраждане”! Информационно! Но едва ли, страхът е по-силен от някаква си прозрачност.

Години наред Тихолов не предоставяше на гражданите информация, предложенията и становищата на комисиите в местния парламент. Това създаваше физическа невъзможност за жителите на общината да се запознаят с документите, тъй като предложенията бяха на хартия в Общинския информационен център, като почти никога не бяха пълни, навременно разпечатани и само в едно копие, когато имаше такова.

Дали Общински съвет Ловеч най-после започва да става малко по-прозрачен, най-вероятно с оглед наближаващите избори, ще разберем в следващите месеци.

Но важното днес е, че след две години укриване на информация и работа „на тъмно“, технологиите проникнаха дори и в кабинета на Тихолов и можем да констатираме малко по-голяма откритост и публичност, което е в буквален смисъл – новина!