gerbtenis24081310Тенис турнир за деца организира общинската структура на ГЕРБ в Ловеч по повод 136-годишнината от Освобождението на града на 22 август.

В съботния ден 9 участници, аплодирани от майки, татковци, баби и приятели показаха умения, усвоени при треньора Мария Цочева в ТК „Ахед” – Ловеч.

Да развъртят ракетата на тенис корта в центъра на града дойдоха Боряна Райчева, Кристиян Паленков, Цветослав Делийски, Александър Бояджиев, Мартин Денчев, Симеон Стойков, Христо Велинов, Никола Маринов и Николай Атанасов.

В схема на директно елиминиране 4 гейма при 4 на 4 таймбер, каквито са изискванията на Българската федерация по тенис в програма „Тенис „10” протече надпреварата.

gerbtenis2408135След оспорвани мачове единствената дама Боряна Райчева и Цветослав Делийски се класираха на трето място, на второ остана Никола Маринов, след като във финалната среща той бе надигран от победителя Мартин Денчев.

Грамоти на всички участници и медалите на победителите връчи организационният секретар на ГЕРБ – Ловеч Валентина Недялкова. Йордан Досев, член на общинското ръководство връчи купата на победителя под бурните аплодисменти на всички участници и гости на турнира.

Днес е първият ден от 12-ата година работа с деца тук на тенис корта и благодаря на организаторите за днешния спортен празник за най-запалените малки тенесисти на това лято, сподели след състезанието председателят и треньор на ТК „Ахед” Мария Цочева.

Докато децата се наслаждаваха на наградите си и възстановяваха сили с вкусна пица, майката на малката Ралица призна, че е прекарала много приятно съботния преди обед в подкрепа на детето си. Освен инициативите на доброволците на регионалната библиотека и днешното състезание, организирано от вас, други организирани дейности за деца няма в Ловеч и ние ви благодарим, че сте се ангажирали да осмислите деня им, сподели още тя.

Заедно с грамотите си малките участници получиха и кратка историческа справка за освобождението на града. Те обещаха да потърсят и научат още за тези паметни дни, защото всеки трябва да знае историята на своя град.

1 коментар

  1. А Герб Троян спи и не помръдва. Може би защото са очаквали от приятелчетата си в ОбС Троян да свършат тази работа. От приятелчетата си общински съветници, на които харизаха безвъзмездно да си ползват общинската тенис-база. Не само безвъзмездно, ами си гласуваха и бюджетни пари да получават всяка година заради тази база /уж/ за дейност някаква.

    Едно от тези приятелчета на Герб Троян е др.Ангел Балев. Бившият и настоящ председател на ОбС Троян. През изминалия мандат др.Балев прекарваше почти 30% от времето си /работното/ на тези кортове. Преди обед стоеше там с костюмчето и събираше пари от децата и младежите отишли да поспортуват на тази обществена /и харизана на тарикатите/ спортна база. Следобед др. Балев сам хващаше ракетата и спортуваше /за него безплатно/. Спортуваше, че да може да поогладнее и вечерта добре да се представи на поредната кьорсофра, на която надлежно е поканен.

    Днес др.Балев е позанемарил “спорта”. Освен че е на пълен щат по КТ в едната гимназия като зам.директор, ОбС Троян /с мнозинство около Герб/ го назначи на още половин щат по КТ като председател на ОбС, за което ще получава 45% от заплатата на кмета. Цели 12-13 часа му се падат да работи на ден. По всяка вероятност ще се наложи на Общината да въведе “втора” или “нощна смяна”, за да може др, Балев все пак да работи като председател на ОбС Троян. Защото другия вариант е да “бяга” от работа като зам.директор на гимназията, а общинската съветничка др.Русенова от БСП, която е директор на тази гимназия, да го крие, но и да му дава пълна заплата като нейн подчинен в гимназията.

    А ако някой си въобразява, че Областната управа е реагирала на това поредно безумие на ОбС Троян /с мнозинство около Герб/ – дълбоко се лъже!

    Гарван гарвану око не вади.

    Хайде всички на корта /политическия/, че да си прехвърляме топката! Награди има за всички.

Comments are closed.