81-годишна жена от гр.Троян  е дала над 4000 лв. на телефонни измамници след като на 23 ноември чрез обаждане по стационарен и мобилен телефон е била въведена в заблуда по познатата схема, че оказва съдействие на МВР за залавяне на телефонни измамници . По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен на 23 ноември сигнал, че от частен дом на ул. «Черковна» в града е отнет златен синджир около 22 грама и ръчен часовник. Работата по случая продължава.

 Двама криминално проявени мъже, на възраст 24 и 17 години и двамата от с.Орешак са задържани в хода на проведени от служители на РУ Троян издирвателни мероприятия след получен сигнал, че от частен дом в с.Орешак е отнет моторен  бензинов трион.  Открадната вещ е открита в багажника на превозното средство, с което двамата мъже са се предвижвали. Те са задържани за срок от 24 часа, а работата по случая продължава.

 На 24 ноември в РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок от 24 часа са задържани 37 годишен мъж и 34 годишна жена, които около 14.00 час на същата дата са натоварили на конска каруца 64 поцинковани ламаринени профили от частен имот в града.

 На 25 ноември полицията в Троян е задържала 21-годишен, криминално проявен мъж от Троян, който е пътувал в лек автомобил и при извършена му полицейска проверка е установено, че държи в дрехите си полиетиленов плик съдържащ бяло кристалообразно вещество, с бруто тегло 24 грама. При извършен полеви тест с “narco spray” откритото вещество е реагирло на “метамфетамин”. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.