Павлин Иванов
По достоверна, но неофициална информация, ловешката болница закрива поредното отделение. Този път – Акушеро-гинекологичното си отделение. По предварителна информация, това ще се случи от 1 юли 2021 г.
Причината – липса на персонал.
Днес изпратих Заявление по Закона за достъп до обществена информация относно броя специалисти в одобреното щатното разписание и колко са свободните места, както и справка за закритите отделения в МБАЛ “Проф. Параскев Стоянов” през периода 1.01.2019 – 4.06.2021 г.
Изпълнителният директор на болница дължи много отговори на жителите на област Ловеч. За съжаление, отказва да комуникира с медии.

За ловешката болница е писано много. Подавани са официални сигнали. Резултатите до ден днешен са едно голямо нищо.
Крайно време е институции, контролни органи, дори политическите партии да започнат да изпълняват функциите си и да се спре с разрухата на здравеопазването в област Ловеч.
“Ловеч днес” винаги е подкрепял справедливите искания на работещите в болницата при всеки протест, но същевременно, никога не е ставало разбираемо ясно, защо служителите продължават да укриват случващите се процеси в здравното заведение. С последните бордове нашата болница полита стремително надолу. Малкото работещи са все по натоварени с работа, а помощ от никъде не идва. И този път, проблемът категорично не е в парите.
Очаквайте през следващата седмица повече информация, въпреки Изпълнителният директор.