Талантливата Десислава Бешкова (17 г.), ученичка в ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч, неотдавна получи покана да пее в Холивуд. Мечтая моят талант да достигне до повече хора по света, заявява певицата по време на среща с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, която потърси за съдействие. Бяха обсъдени възможностите за събиране на необходимите финансови средства. Необходими са минимум 6500 долара, които да покрият самолетните билети и средствата за престой.

Деси има покана за участие в Световната олимпиада по изкуствата в Холивуд, САЩ, която се провежда на 6 -15 юли т.г. Тя вече е носителка на многобройни награди у нас и в чужбина.

Арт компанията „ Нови звезди“, която подкрепя Десислава, е разпространили писмо, в което се казва: „Смятаме, че участието на Десислава Бешкова в този конкурс е гордост за нас, за Ловеч и за България. Молим Ви да окажете финансова помощ за достойното представяне на Десислава“.

Световният шампионат на изкуствата в Холивуд (WCOPA) събира талантливи деца от цял свят. Регламентът дава възможност за участие с песен в някой от многото жанрове.

Най-новото участие на ловчалийката беше в Израел (25 до 29 март т.г.) Оттам тя се върна със Специална награда за поп-изпълнение и трета награда за изпълнение на руска песен.

Преди това Деси участва в Латвия на Международния фестивал Riga Symphony, като се представи в три направления. Въпреки огромната конкуренция тя се завръща с три златни медала – за световен хит, за оригинална песен и за джаз.

„Това са ми любимите отличия, защото се преборих с много голяма конкуренция, с безброй изпълнители и всичките добри. Бях в групата на 16 – 18-годишните, а най-много бяха изпълнителите на световен хит, около 200 участници. Концертите се предаваха на живо по интернет и по латвийската телевизия. От България бяхме пет-шест участника“, разказва Деси.

Любимата ми певица е световно известната Адел, признава Десислава и допълва, че 80 процента от песните, които изпълнява, са на английската певица. Изключително е благодарна и на своите родители Йоанна Илиева – Бешкова и Самуил Бешков. Семейството я подкрепя през всичките тези години, включително и финансово.

Десислава има многостранни интереси – преди е рисувала, играла е народни танци, близо 10 години е свирила на пиано, обучавала се е в актьорско майсторство. Сцената я привлича и още 10-годишна отива на кастинг при Димитър Еленков в студиото „Ню Бояна филм“. Така влиза в Детската театрална и филмова студия „Дефисто“ в София. Кандидатстват около 600 деца, остават 30. Този опит я отвежда в продукции като „Приказки са малки и големи“ и „Морско синьо“. От тогава до днес тя натрупа доста опит. Дали сега ловешката Адел ще стигне до холивудската сцена, предстои да видим.