С 50 броя нови контейнери за отпадъци (с обем 240 и 120 литра) ще бъдат подменени най-амортизираните контейнери в кв. „Гозница“ в Ловеч. Това стана ясно вчера на работна среща при кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, на която се очертаха принципите и механизмите, по които става подмяната.

Смяната на индивидуалните контейнери да става след решение на кварталния съвет и след обхождане на домовете, настоя кметът Корнелия Маринова. Всички амортизирани контейнери трябва да бъдат достъпни за гражданите за преглед и така ще има прозрачност на процеса, посочи още кметът.  Подмяната е наложителна, тя трябва да продължи и в бъдеще при възможност. В момента се подменят само 50 броя, защото толкова позволява сключеният договор със сметоизвозващата фирма.

На срещата стана ясно още, че от началото до сега в „Гозница“ са раздадени контейнери на всичките близо 750 домакинства. При добра грижа и спазване на правилата за експлоатация  повечето от тях продължават да са годни са употреба. За съжаление изхвърлянето на оборска тор, зелена тревна маса и други органични отпадъци са разрушили цялостта на част от контейнерите.

На срещата присъстваха и заместник-кметът Даниел Колев, директорът на Дирекция “Административно-правно и информационно обслужване” инж.Тони Паричев,  общинският съветник Александра Енева – председател на кварталния съвет, главният специалист „Административен контрол“  Первиз Шукри Юсеинов, Мая Йотова от „Чистота Осъм“ ДЗЗД и Георги  Нинов, старши експерт “Околна среда” в общината.