Снимка: I See You-КАТ ОБЛАСТ ЛОВЕЧ

Избягалият от проверка и починал в причинената от него тежка катастрофа е 47-годишен мъж от Ловеч, криминално проявен, с три присъди от юли миналата година насам за шофиране след употреба на наркотици и управление на автомобил след отнето свидетелство.

От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 08 март при опит да спрат за проверка лек автомобил в района на кръстовището до ж.к. „Здравец“ водач, който е шофирал без колан и е говорил по телефона, не се е подчинил и избягал от полицейския патрул с висока скорост. Нарушителят се е насочил към ловешкия квартал “Гозница”. Oколо 14.50 ч. на ул.”Ал. Кусев” в Ловеч, под моста на околовръстното, той е навлязъл в насрещното еднопосочно платно и е ударил челно автомобил “Ситроен Берлинго”.

Криминално проявеният водач е починал на място. Шофьорът и спътникът му в ударената кола са баща на 52 години и синът му на 18 години, които са откарани по спешност в плевенска болница в тежко състояние.

Избягалият от проверка и починал  в причинената от него катастрофа е 47-годишен мъж от Ловеч, криминално проявен, с три присъди от юли миналата година насам за шофиране след употреба на наркотици и управление на автомобил след отнето свидетелство.

По случая е образувано досъдебно производство и под ръководството на Окръжна прокуратура Ловеч се изясняват всички обстоятелства около произшествието.