Павлин Иванов

50 години е една зряла и красива възраст, която дава възможност на натрупаните знания, умения и опит да изградят успешен модел на образование и развитие на децата на Ловеч. Вчера вечерта, с голям концерт на БТР, Математическа гимназия в Ловеч завърши няколко дневните тържества по повод своя 50-годишен юбилей.

Настоящи и бивши възпитаници на гимназията, сегашни и бивши преподаватели, както и много приятели на гимназията дойдоха за завършващия концерт. Преди него бе припомнена историята на гимназията, а поздравление отправи директорът Венцеслав Георгиев. Наградени бяха учителите- ветерани, прочетени бяха поздравления. Г-жа Хасъмска, Катя и Доко Хаджийски, Дончо Цочев, Иванка Терзиева и други достойни и обичани учители в знак на признателност получиха плакети.

Искрено развълнувани от признанието, допринеслите със своя дух, авторитет и знания ветерани, бяха бурно аплодирани от множеството на площад “Тодор Кирков” във “Вароша”.  Спомените за времето си в Математическа гимназия и за получената подкрепа за своя успешен път разказа и възпитаници на гимназията, сред които и Делян Лилов, основател и Изпълнителен директор на една от най-иновативните и успешни IT фирми в България – “Мусала софт”.

От сцената бе оповестено и полученото дарение от Община Ловеч по повод юбилея. Чисто нов 3D принтер и скенер бяха доставени на 13 май в учебното заведение.
Дарението бе връчено от зам.-кмета Венцислав Христов на директора на училището Венцеслав Георгиев, който сърдечно благодари. Той обясни, че устройството ще бъде използвано за изграждане на училищен STEM – център и допълва дигитализиране на учебния процес. Съкращението STEM идва от първите букви на Science, Technology, Engineering, Math, тоест – наука, технология, инженерство, математика. Учебната програма STEM е основана на идеята за обучение по четирите направления в интердисциплинарен и приложен подход.
Половинвековният юбилей на Математическата гимназия включваше още фотоизложбата „50 години заедно в успеха“, представена бе и ученическа театрална постановка, отпечатан е и специален фотоалбум за случая.

 

Ще си позволя от името на всички настоящи и бивши възпитаници на Математическа гимназия да благодаря на инициаторите и организаторите на най-големия празник на училището!

Беше красиво, смислено и мило! Общността на МГ-то имаше нужда от това събитие. Убеден съм, че екипа на гимназията ще продължи да образова и възпитава, да подкрепя и открива бъдещите успешни иноватори, учени, бизнесмени, но най-вече достойни и интелигентни млади хора.

Благодаря!