kuklenteatar1709151Кукленият театър към Ловчанското читалище откри 43-ия творчески сезон, в който ще разказва своите приказки на децата, съобщиха от там.

Постановката „Дивите лебеди” е създадена по проект с финансовата подкрепа на Община Ловеч. Сценарият е изцяло изграден по оригиналния текст на приказката на Ханс Кристиян Андерсен. Творческият състав, реализирал приказката, е в състав Александър Ткачов – сценарий и постановка, Тихомир Витков, сценография и кукли, Камен Николов, музика. Участват Росица Бозова, Диана Дацова, Токо Цолова, Светлин Стойчев, Пламен Петков

В тази постановка със средствата на куклено-театралното изкуство и популярната класическа приказка искаме отново да припомним на децата и техните родители, че в света ни все още има място за вълшебства, за добро, за наказано зло, за принцеси и за магьосници, коментира Пенка Стаменова, секретар на читалището.

Очакванията са премиерата да се случи в края на септември.

И Музикалният театър се подготвя да разказва на децата – чешката приказка „Принцесата и змеят”. Режисьор е Светлана Атанасова, музика – Камен Николов, сценография – Тихомир Витков. Участват Мирослав Йонков, Анета Дарданова, Габриела Ганчева и Татяна Горанова.