Емблематичното за Ловеч училище – Гимназията, отбеляза с редица прояви деня на своя патрон свети Климент  Охридски. По традиция паметникът в двора бе окичен с цветя, поднесени от отделните класове. Всеки представител на училищната общност получи специална значка с лика на най-великия ученик на Първоучителите, тъй като всички са убедени: „И днес си ни нужен, свети Клименте.“  Фонът на този подарък от ръководството и учителите е лилав, символ на духовността, на която училището е стожер.

Ковид мерките попречиха да има специално тържество в театралния салон, затова във фейсбук бе отправен музикален поздрав – песента „Щастието“, изпълнена от 4.а клас с диригент г-н Калин Кирилов. Във фоайето на първия етаж е подредена първата самостоятелна изложба на шестокласничката Цветомира Стоянова, която е призьорка от национален конкурс за фотография. Цвети е уловила в своя обектив интересни мигове от родната природа, предимно в близък план- дървета и цветя, скали и пещери, костенурка, пчела, пеперуда, изгрев над морето.

Покрай централното стълбище на училището вече може да се видят фотоси на училищната сграда в нейната 127-годишна история – от края на 19.век, от периода 1912-1933 г., когато тук е било педагогическо училище, от времето, когато Гимназията е била с името „Цар Борис Трети“,  в по-ново време – с името на Христо Кърпачев, до наши дни.  Едно послание за приемственост в най-добрите традиции и приемане на новото, което животът налага.

Сред поздравленията, които училището получи за своя празник, е от Великотърновския университет, с чийто исторически факултет неотдавна бе сключен договор за взаимодействие. Материален подарък от дамите на “Инър Уийл” клуб – Ловеч , подкрепя подновяването на  училищната библиотека.