survakari2011419 сурвакари от Ресурсния център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности в Ловеч поздравиха днес общинската администрация с новата година. Те сурвакаха кмета, заместниците му и служители от администрацията и наричаха за здраве и берекет. Да бъдем по-добри и по-отзивчиви, пожелаха сурвакарите. Кметът Минчо Казанджиев им благодари и връчи на всеки малък подарък. Той от своя страна пожела на гостите си новата година да ги зареди с повече надежда. Здраве и сбъдване на всички мечти и в личен, и в професионален план, пожела Казанджиев и на колегите си. „Колкото и да бъде трудна 2014 г., съгражданите ни ще я усетят чрез нашия труд като по-добра – каза той. – Сигурен съм във вас, защото сме добър екип, доказали сме го вече и ще се поздравим догодина по същото време с още една успешна година, защото нашият град, децата на Ловеч заслужават това.“

След това кметът покани в кабинета си малките си гости, снима се за спомен с тях и ги почерпи, както е традицията, с шоколадови лакомства.

Сурвакарчетата са възпитаници на ОУ „Проф. Димитър Димов”, обучават се  в групите на ресурсните учители Катя Божинова и Валя Благоева. През декември м. г. в заниманията по интереси учениците със специални образователни потребности от първи  до осми клас се запознаха с коледните и новогодишни обичаи и традиции и днес в общината показаха наученото.