Строително-ремонтните дейности по актуалните обекти в града са в график и работниците всеки ден напредват – това показа инспекцията на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова на 2 юни. Заедно със заместник-кмета Даниел Колев бяха обходени строителните площадки и проведени разговори с ръководителите им, както и с граждани.

Първо бе посетен обекта за рехабилитация на Транспортния мост към кв. „Вароша“, където беше и главният архитект на общината арх. Минчо Петков. Сега строителите подреждат плочките, след седмица се очакват да пристигнат машините за асфалтиране, съобщи техническият ръководител Мартин Георгиев от фирма „МАРИДЕЛ 2012“ ЕООД.

За пешеходните пътеки е предвидено зануляване на бордюра на нивото на пътната настилка с цел безпрепятствено придвижване на хора в неравностойно положение. От страна на детска градина „Мария Сиркова“ вече е оформено кръгово кръстовище, което ще улеснява шофьорите. Ще бъдат ремонтирани и парапетите на моста от външна страна, заради което се правят специални приспособления за работниците. Поредният крупен проект на Община Ловеч по градската инфраструктура е на стойност 732 174 лв. със ДДС.

Напредва работата и по изграждането на ул. „Крайречна“ в Индустриалната зона, дейностите там започнаха в началото на март. Тук на практика нямаше улица, сега теренът е пред асфалтиране. Изпълнител е „Трейс Груп Холд“ АД.

Същата фирма работи и в кв. „Дикисана“. Там за ремонт са останали само четири улици – всичко останало е обновено. Работи се по улиците „Чаталджа“ и „Батенберг“, като от втората първо трябва да се премахнат незаконните гаражи и да се отвори платното към Психоболницата. Предстои работа и по „Тракийска“ и „Осъмски юнак“. Ремонтите в кв. „Дикисана“ обхващат общо 2 258 м улици, те са с подновена тръбната мрежа за електро и електронно-съобщителни кабели, тротоари, улично платно, паркоустройство.