hrissem2111142Прекрасен концерт за Деня на християнското семейство подариха децата на Ловеч на родителите си и на града. Както и миналата година проявата снощи предизвика небивал интерес, стотици ловчалии дойдоха в новоосветения параклис „Въведение Богородично“ на катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“.

Децата на Ловеч създадоха неповторимо настроение с изпълненията си. Те и техните семейства бяха поздравени от Ловчанския митрополит Гавриил, който преди това отслужи вечерня за празника Въведение Богородично.

     След като имаме нужда от нова църква, значи имаме достойнство и Ловеч ще го има, подчерта владиката, изразявайки удовлетвореността си от събралото се множество на храмовия празник. Той пожела на всички „да се събираме тук и да изпитваме радостта от Божия мир, който Господ ни дарява“.

hrissem2111143„Нека топлината, обичта, сърдечността и разбирателството никога да не напускат домовете ви“ – пожела в празничното си слово и зам.-кметът Пламен Петков. Той изрази увереност още в началото, че „огромното богатство на Ловеч – талантливите, добри и красиви деца, ще сътворят един чудесен празник“.

Със свои изпълнения се представиха възпитаници на седем детски градини, ученици от ОУ „Васил Левски”, изучаващи СИП „Религия“ под ръководството на отец Любомир Казашки, Детско-юношеският църковен хор „Архангелский глас” с ръководител Милена Дафинина, Православният театър към ОДК с ръководител Наталия Хумбаджиева, Неделното училище при Ловчанската митрополия.

  hrissem2111145   Тържеството за 21 ноември – Въведение Богородично, бе организирано от Ловчанската митрополия и община Ловеч, то ще се провежда оттук насетне в едноименния параклис с идеята деца и родители да влязат в храма като символ на „Въведението” на всички деца.

Празникът Въведение Богородично в България се чества и като Ден на християнското семейство и на православната християнска учаща се младеж с решение на Светия синод на Българската православна църква от 1929 г.

1 коментар

  1. Значи викаш маса навалица се заблуждава, че ще получи Божието благоволение понеже почита църковни деятели дето върши сатанински работи и то в сатанински сгради. Ей го на виж народе сам до къде довежда Библейската истина “Блажени са вярващите” по начина по който се възприема.

Comments are closed.