Регионална библиотека “Проф. Беню Цонев”, Издателство “Колибри” ви канят на среща с Мария Касимова – Моасе и двете й книги „Балканска рапсодия” и „Близки срещи със смесени чувства” на 27 май (понеделник) от 17.00 ч. в отдел Заемна
Мария Касимова – Моасе е завършила специалност “Българска филология” в СУ “Свети Климент Охридски”. Дъщеря на родения в Бургас актьор – Хиндо Касимов. Тя е журналист и консултант по етикет и протокол. Биографията й включва работа в БНТ и bTV, във вестниците “Стандарт”, “24 часа” и “Сега”. Тя е била отговорен редактор на списание “Едно”, заместник главен редактор и главен редактор на българското издание на списание “ELLE”, главен редактор на списание “Капитал Light”, съосновател и главен редактор на списание “НЕЯ”.
Мария Касимова-Моасе е сертифициран експерт и консултант по етикет и протокол. Дипломите си в тези области получава в различни школи и училища в Париж, Лондон и Брюксел, сред които “Minding Manners” и “International School of Protocol and Diplomacy”. Тя e консултант по имидж, медийно поведение и коучинг треньор.

„Близки срещи със смесени чувства“ не се вписва в определен жанр. Тя не е нито роман, нито документалистика, нито автобиография. Историите, събрани в нея, са разнородни, но само на пръв поглед несъвместими. Това са журналистически статии, есета и портрети, публикувани в различни медии през последните повече от десет години. Наравно с тях са включени и самостойни текстове, разказващи контекста, предисторията или следствието от тяхното публично появяване. Откровено и много лично.
Тази книга е опит за излизане от журналистическата анонимност. Тя е разказ за двете страни на една монета. Като позитива и негатива във фотографията. Като спектакъла и болезнените репетиции преди това. Книга за видимото, публичното и невидимото, болезнено съкровеното.

„Близки срещи със смесени чувства“ е пъзел от истории, които всеки сам подрежда в емоционалната си памет. В тях се оглеждат времето, човешките взаимоотношения, страховете и мечтите ни… Малки истории за големия живот.“
Георги Тошев