Спокойна зимна обстановка в област Ловеч в денонощието от 7ч. на 21 март до 7 ч. на 22 март.

Времето е облачно с превалявания от дъжд. Температурите са в диапазона: -1ºС ÷ 4ºС. Обявен „Жълт“ код за област Ловеч  за значителни валежи от сняг, на места снежната покривка ще е от порядъка на 15-20 см.

Пътните настилки са мокри и заснежени, обработени и проходими при зимни условия. На територията на областта са работили 33 снегопочистващи машини. Троянският проход е затворен за движение на всички МПС. Движението по път III-357 Троян – Орешак от км 1+520 до км 1+700 в района на градската част на гр. Троян се ограничава за всички МПС поради изграждане на ново мостово съоръжение. Движението се осъществява по обходни маршрути по улиците в гр. Троян и се регулира с пътни знаци.

В областта няма аварирали и блокирани моторни превозни средства, няма пострадали хора и откъснати населени места, няма и места без електрозахранване и водоснабдяване.

През денонощието са постъпили в Оперативния център на РД ПБЗН три сигнала за произшествия, които вече са отстранени: Запален комин в Троян, сигнал за горящ навес н с. Старо Стефаново и сигнал за гръмнала газова бутилка в Ловеч, като последните два са предизвикали материални щети.