logopedi1003163Над 30 специални педагози/терапевти се събраха в залата на Бароковите къщи по повод европейския ден на логопедите, съобщават от Ресурсен Център Ловеч. Специалисти от областите Ловеч, Плевен, Враца, Габрово и София дискутираха, споделяха и представиха свой опит от областта на логопедията. На срещата присъстваха Началника на РИО Ловеч, директори на ДГ и Ресурсни центрове, логопеди, психолози и специални педагози от общообразователни училища, дневни центрове и други институции, работещи с деца със специални образователни потребности.
Най- полезен се оказа “щанда за идеи”, на който всеки представи своите работещи образователни материали.

Специален гост на срещата беше Нина Йорданова – директор на Терапевтичен център “Пумпелина” София. Тя представи пред аудиторията презентацията, която е подготвила и за конференцията в София “Диспраксията – предизвикателството пред децата на 21 век”.

logopedi1003162В самото начало на работната среща, присъстващите имаха възможност да се насладят на танците и песните на децата от ЦДГ “Мария Сиркова”, Ловеч ПГ 5 и 6 годишни. Учениците със специални образователни потребности от ПГ по ИТУ – 9 и 10 клас специалност – “готварство” бяха подготвили блок маса за присъстващите.
Специалистите изразиха желание на следваща среща да представят успешни практики от взаимодействие с родители и семейства на деца с проблеми в развитието.