Специализирана операция насочена срещу битовата престъпност в малките населени места, е проведена вчера на територията на общините Ловеч и Летница. Полицейските действия са проведени под ръководството на Районна прокуратура-Ловеч и с участието на служители от РУ Ловеч, Участък –Летница и ЗЖУ-Плевен. Полицейските служители са обходили 18 населени места, извършили са проверки на 182 МПС и 246 лица, като за установени нарушения са съставили 10 акта и 33 глоби с фиш и е установено 1 лице, което е обявено за издирване от РУ Севлиево.      

На 10 март около 05.50ч. в с.Румянцево, 54-годишен мъж от с. Ясен при управление на лек автомобил, на десен завой и мокра настилка е загубил контрол върху превозното средство и се е ударил в насрещно движещ се товарен автомобил. При сблъсъка леко е пострадал водачът на лекия автомобил, който е прегледан във ФСМП-Луковит и е освободен за домашно лечение. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни.

30-годишен от Тетевен е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление, след като на 10 март около 15.45ч. при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка, при която с помощта на техническо средство е установено, че управлява след употреба на амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.