lovechsnqg2901149Павлин Иванов

След последният снеговалеж, нови сантиметри сняг се натрупаха върху улици и площади. Към 14.00 часа основните транспортни артерии в града са почистени, като на места, до асфалт. Проверката на „Ловеч днес“ в центъра, Заводските, Червен бряг, Бабаковец, Дикисана и района между бул. „България“ и „Трети март“ показва, че снегорини са минали почти по всички улици.

По по-натоварените видимо личат следи от повече техника и хвърлени сол и препарати. Единствено по бул. „Мизия“ (до завод Балкан), платното в посока центъра е в лошо състояние, за разлика от съседното, изчистено значително по-добре.

lovechsnqg290114115Както винаги, сравнително проблемни остават малките улички, улиците в кварталите и тези, които се намират по-далеч от основните транспортни артерии. По тях, определено е минавала техника, но не е хвърляна сол или препарат, което затруднява излизането на живущите в кварталите.

Сравнително най-добре почистен е квартал Бабаковец. В Червен бряг,  Заводските и Дикисана, положението е малко по-лошо, но все пак прилично за сезона. Най-зле от проверените места е квартал Гозница и малките улички около Попската градинка.

Проблемът с почистването на тротоарите около блокове и къщи, като че ли е най-нерешим. Изключително малко са местата, където гражданите са почистили около имотите си.

В галерията по-долу, може да видите снимките направени във времето между 14 и 15.30 часа:

29 коментара

  1. Зима е, вънка вие вук, тате маа пръжки с лук. Старци и псета вият в полето пак заколихме прасето и ще пийнем от винцето. Зима е…

    http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/292.jpg?ver=1

  2. Какво почистване ,малко не разбрах …така се завъртях с колата ,че дори обърнах посоката на движение ,радвам се ,че нямаше коли насреща ми .И това стана на светофарите до Била ….Да бях си обула май ските !

  3. Състоянието на града си градим самите ние и тези около нас т.е. пак ние.Нали знаете приказката за неволята-като закъсаш в неизчистената си улица на която живеят поне още 6 семейства нехаещи,какво става зад вратата им,не ти остава нищо друго освен да грабнеш лопатата и да чистиш,а след теб да слушаш псувни на ниандерталци,чието спокойствие си нарушил със звука на греблото-ТОВА СМЕ НИЕ-някой да ни почисти около къщете ни-погледнете как е в Европа ЗАСРАМЕТЕ се,ако още ви е присъщо това качество

  4. Ако на това състояние на града трябва да се радваме, Бог да ни е на помощ!

  5. имам едно обществено питане:”Нормално ли е собственик на имот да си изхвърля снега от него на улицата, с което да затруднява движението на коли и хора и към кого да се обърнем при подобно поведение- ако има кой да ми отговори

    1. Към същия, към който ще се обърнем и за това, че снегоринът, почиствайки булеварда, е затворил входа/изхода към пресечките. Към същия, който ще отговори защо вход/изходите от всички пешеходни пътеки са затрупани от снегорини. Към онзи същия, който ще може да ни обясни защо същите тези снегорини са затворили абсолютно всички подстъпи към тротоарите по целия център, и пешеходците трябва да се правят на алпинисти, за да не ходят по платното.
      С две думи, почистени главни улици и тротоари до тях, но последните трудно достъпни, почистен пешеходен център, но вече разкашкан, а “гражданята” отново смятат, че почистването на тротоарите около жилищата е под достойнството им.

  6. e i az da se zapi6a po na6ta malka ulica kadeto minavat deca za u4ili6te snegorina mina kam 2 chasa sledobed za parvi i posleden pat za tozi den e sigorno i na tova trqbva da sme dovolni se pak e kriza i zimata pak ni izninada

  7. Съгласен с г-жа Белева Ренета. Време е дадено достатъчно, сега е почти 19 часа. Да погледнем около жилищата ни дали сме почистили, за да ни е удобно на самите нас да минаваме?

  8. И все пак се полагат големи усилия. Лесно се критикува, но аз поне не знам с колко хора разполагат службите, отговорни за почистването на града от сняг, за да преценя дали могат въобще да се справят толкова бързо, да не говорим, че днес валя целия ден. Нощес в 4.20 снегорините вече минаваха по нашата улица и беше добре почистена. Сутринта имаше служители, които почистваха тротоарите. А да дадем малко време на хората, пък тогава да коментираме 🙂

  9. Няма нужда от коментар…какво остава за оценка…Фактите , сами по себе си говорят !

  10. а в Плевен почти не са чистили,коли боксуват в преспите,хора си помагат да ги бутат,хаос – сигурно през ноща ще чистят ,кой да ти каже каква и е организацията

  11. а в Плевен почти не са чистили,коли боксуват в преспите,хора си помагат да ги бутат,хаос – сигурно през ноща ще чистят ,кой да ти каже каква и е организацията

  12. Нормално е за зимните условия. Приятел от Атланта САЩ, ми сподели ,че 3-4 см сняг при тях са предизвикали голямо объркване.

  13. “Проблемът с почистването на тротоарите около блокове и къщи, като че ли е най-нерешим. Изключително малко са местата, където гражданите са почистили около имотите си.”

    Г-н Иванов, грубо и некоректно е да вменявате на гражданите почистване на обществени площи в град Ловеч. От две години собствениците на имоти на територията на град Ловеч заплащат за услугата СНЕГОПОЧИСТВАНЕ, която е включена в такса битови отпадъци. За 2013 и 2014 година тази сума е 400 000 лева. Гражданите на Ловеч са си платили прескъпо за удоволствието да им бъдат почистени тротоарите от сняг, а това че в една общинска наредба все още не е отменено задължението на гражданите за почистване на снега от прилежащи площи, то или следва да бъде отменено това задължение или общинските съветници следва да отменят задължението,с което се събират от гражданите пари за снегопочистване.
    Недопустимо е да задължаваш някой да чисти снега и в същото време да го задължаваш да заплаща за това удоволствие!

  14. mnogo lohooooooooooo nikakvo osven po centara de

  15. Преди малко едни приятели ,които пристигнаха от Пловдив,ми казаха,че по-лесно са минали Шипка отколкото са стигнали до хотела си в Ловеч 🙂

    1. хайде всеки да се изказва за това каето е учил или работи.

Comments are closed.