Иво Райнов

Центърът на Ловеч. Комплекс „Космос“. На крачка от пешеходната зона на улица „Търговска“. Купчини с натрупани боклуци – всевъзможни отпадъци от храни и напитки. Сметище в една силно урбанизирана зона. Отпадъците са трупани системно. Най-вероятно от работниците, които ремонтират центъра. Честно казано не ме интересува кой е сътворил простотията. Недопустимо е в сърцето на града се трупа подобна мръсотия.

Знам, че докато трае ремонта територията е строителна площадка. Само, че строителна площадка не значи сметище. А ремонт не е оправдание за бездействие. Нито пък индулгенция за това, че общинската фирма „Еко“ АД е оставила централната част да се зарива с отпадъци.

Господин Пенчев както винаги има оправдание. От общинска администрация не му възлагат. На едно от заседанията на общински съвет ми каза, че няма да извърши нито една дейност, която не му е възложена. За да не трупа загуби като предшествениците си, които бяха извършвали невъзложени дейности. Само защото тогавашният ръководен екип смяташе, че градът не може да остане мръсен заради административната безотговорност по възлагането. Хора разни, идеалите им също.

Нахално е да се чака възлагане за измитането на няколко купчини с боклуци. Мога да си представя и какви пари ще изгуби фирма „Еко“ АД от почистването им без нарочно указание от местната администрация.  Като обикновен гражданин това въобще не ме интересува. Аз искам градът да бъде чист.

А той е небивало потънал в боклуци.

Крайно време е да се разбере, че възложител са ловешките граждани. Защото те плащат със своите данъчни отчисления съществуването на общинската фирма „Еко“ АД и всички заплати на нейните служители, включително и тази на изпълнителния директор. Така, че хайде свършете си работата и не ни занимавайте с възлагателната еквилибристика на администрацията. Защото докато си подхвърляте топката този град трупа срамни пластове мръсотия!

2 коментара

  1. Сметището е на центъра вече….. другото е многоооооо…..далече!!!

Comments are closed.