kmetnagrada2406141Павлин Иванов

Днес за мен беше поредният разочароващ ден от отиващото си управление на ловешкият кмет Минчо Казанджиев. Винаги съм смятал, че хлъзгането към дъното все пак има някакви граници, най-малкото с оглед личните и безспорни качества на Казанджиев, но жестоко съм се заблуждавал.

Поводът

Вчера от името на група граждани, мой познат ми се обади, за да отразя срещата им, по конкретен и важен за тях проблем с ловешкият кмет. Изненадващо, още на входа на Община Ловеч, редом с редовната охрана съставена от служители на СКОРС, беше и представилият се за шеф на сигурността на информацията ?!?! в Община Ловеч.

Както той сам заяви, по устна заповед на кмета Казанджиев, до срещата се допускат само гражданите. Въпреки, че те потвърдиха покана си към мен, мъжът по сигурността на информацията в Община Ловеч беше категоричен и отказа да ме допусне до сградата на Община Ловеч, която както всички знаем е обществена сграда и всеки има право да я посети, спазвайки определеният ред.

Този ред включва регистриране на всеки един посетител в Общината, без изключение, което става чрез записване в специална книга.

Но както всяка форма на ред в Община Ловеч и тази важи само за определени хора!

Цялата група граждани беше допусната по волята на шефа на сигурността на информацията БЕЗ да бъде регистрирана в книгата, което е грубо нарушение на вътрешните правила на самата Община.

Ще отворя само една скоба. Преди около година, в съдебно дело на Административен съд Ловеч, Председателят на Общински съвет Ловеч, представи оргинала на книгата за регистрация на посещенията, което е видно от протокола на съдебното дело.

КОЙ и с какъв документ е разрешил на Тихол Тихолов да изнесе общински документ в работно време, така и не стана ясно!

Днес, на логичният ми въпрос към служителят по сигурността на информацията, защо не се спазват правилата на органа, който ги е създал, а именно кмета Казанджиев, ми беше отговорено, че хората ще бъдат записани след като излязат!

Това, че е отговорът е абсурден, не подлежи на коментар! Но страшното е друго.

Оказва се, че на срещата, по информация на гражданите, са допуснати да присъстват представители на друга медия – ЗЕТРА и социалният работник, прибран на работа в Община Ловеч – Цветомир Петров, който в работното си време, вместо да си върши работата е принуден от някого да снима самата среща!

Манипулативна информация за срещата вероятно ще излезе под перото на кметският PR Даниела Коларова, чиято родствена фирма получава щедро финансиране за заснемането на някакви филми, но това е много друга тема.

 

Наясно съм, че кмета-реформатор Минчо Казнджиев прекрати всички публични пресконференции и по категоричен начин не иска да отговоря на въпроси свързани с неговото управление и приключващата му дейност като кмет.

Казанджиев дори не отговоря на писмени въпроси на общински съветници, което е грубо погазване Закона за местно самоуправление, но и това е друга тема.

 

Въпросите от днес към Казанджиев са следните:

  1. Има ли вменена функция служителят по сигурността на информацията да издава устно или писмено заповеди на служители на общинска полиция – СКОРС, които осигуряват по строги и ясни правила допуска до публичната сграда на Община Ловеч?
  2. Защо днес, под давлението на служителят по сигурността на информацията, заповедта на кмета Казанджиев и определните от самият него правила за достъп до обществената сграда, бяха брутално нарушени?
  3. Дели ли кмета-реофрматор медиите на наши и ваши и на какви принципи става това?
  4. Не са ли еднакви правата на всички медии в ролята им да отразят обективно случващото се на територията на Община Ловеч и представлява обществен интерес, какъвто без никакво съмнение е предмета на днешната среща?
  5. Чия е сградата на Община Ловеч – личен имот на Казанджиев или обществена сграда, в която по определеният от реформатора кмет правила се допускат или не граждани и медии?

 

Ясен отговор е естествено, че няма да получа!

За сметка на това, възнамерявам да вляза много сериозно в обявената от самозабравлият се отиващ си кмет Казанджиев на «Ловеч днес»!

На война, като на война!, са казали французите.

Смятам да ги послушам

3 коментара

  1. Служителят по сигурността на информацията да не би да е бившия служител на ДАНС и бивш шеф на СКОРС Боби Митев?

  2. Даже много толерантност си вложил, той не заслужава подобна дори напротив! НАГЛОСТТА МУ Е БЕЗГРАНИЧНА !

  3. Служител по сигурноста на информацията!!!!! Явно в Ловеч информацията е секретна ..

Comments are closed.