От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че вчера около 17.25 ч. на път I-3 край с. Петревене, челно са се ударили лек автомобил „Рено“  и „Шкода“.  При инцидента е пострадала 33-годишна пътничка, която е пътувала в единият автомобил. Жената е настанена за лечение в плевенска болница, без опасност за живота. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни.

По случая в РУ Луковит е образувано досъдебно производство и работата продължава.

От полицията съобщават и за друг инцидент. На 17 април около 14.35 ч. на път I-4 при км.62+500, на дясна крива с надлъжен наклон и мокра пътна настилка, 61-годишен при управление на лек автомобил в посока София е загубил контрол над превозното средство и е катастрофирал извън пътя. Водачът е откаран за лечение в ловешката болница, пробата му за алкохол е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

През почивните дни са проведени и полицейски операции. В Луковит – на 15 април, в хода на специализирана операция полицейски служители са извършили проверка на 41 МПС и 45 лица, като за установени нарушения са съставили 2 акта и 16 глоби с фиш по ЗДВП.

В Тетевен –  проверени на 15 април от служителите на РУ Тетевен са 106 лица и 83 МПС, като за установени нарушения са съставили 3 акта и 27 глоби с фиш.

През почивните дни, в Районните управления на МВР в Луковит, Ябланица и Ловеч са образувани бързи производства срещу трима мъже, които при управление на МПС са спрени за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че управляват превозно средство след употреба на наркотични вещества.  Задържани за срок до 24 часа в поделенията на МВР са 28-годишен от с.Дерманци, 32-годишен от с.Златна Панега и 26-годишен от с.Ъглен. Работата по случаите продължава.