obslovech26031510Павлин Иванов

Пред погледите на десетки жители на община Ловеч, днес Общински съвет стана отново за подигравки, смях, но и за съжаление. След като по предложение на Валентина Митева БСП, последната точка в дневният ред – упълномощаване на представителя на Община Ловеч как да гласува на Общото събрание на „ВиК“ Ловеч, стана първа по неясна причина, присъстващите граждани на заседанието имаха реална възможност, на живо, да се отвратят от неадекватното водене и непознаването на Правилника от страна на Председател Тихолов и водещият заседанието Венци Хаджиев.

Изявяващият се като дописник в местна печатна медия Тихолов, като вносител на предложението, не можа да обясни на съветник Пенков, защо председателят е добавил доста заплашителният текст, в който се казва, че „при обективна невъзможност да присъства (Пенков), в Общото събрание на „ВиК“ Ловеч ще участва кмета Казанджиев.

Видимо пращящият от здраве Пенков, изрази основателно учудването си и поиска аргументиран отговор от Тихолов, какво смята, че ще му направи някой, за да не може „обективно“ да присъства на събранието на „ВиК“.

Последва смешно, несериозно и неаргументирано обяснение, което на практика не даде отговор, на базата на какъв факт от действителността, Председател Тихолов е решил, че Пенков ще бъде възпрепятстван да изпълни задълженията си.

След кратка словесна схватка, с гласовете на БСП, в решението бе записана заплашителната и неуместна хипотеза, че ако Пенков „обективно не се яви“, кмета Казанджиев в ролята си на „резерва“, ще участва в Общото събрание на водното дружество.

obslovech26031515И от тук започна нещо, което лично аз не съм виждал в последните 7 години в Общински съвет Ловеч! Тотално нарушаване заради непознаване на Правилника в обявяването на гласуванията. Прегласувания, поправки, шаш и в крайна сметка, не стана ясно нито на съветниците, нито на публиката, нито на самия Председател Тихолов и водещият по безобразен начин заседанието Венци Хаджиев, какво се случи с точката за смяна на ръководството на „ВиК“ Ловеч.

Председател Тихолов се принуди да даде почивка, защото сам не можа да отговори на въпроса на д-р Георги Митев какви са резултатите от гласуването и какво всъщност реши Общински съвет Ловеч!

Слава Богу,в залата имаше достатъчно неутрална публика, която да може да разказва на неприсъствалите, що за индивиди и с какви точно качества са влезли в Общински съвет Ловеч, а на това отгоре, го и ръководят!

Лично аз, не мога да напиша като новина, обективна и достоверна, какво точно се случи и какъв е резултата, т.е. как ще гласува представителят на Община Ловеч в Общото събрание на „ВиК“ Ловеч. Виждам, че и на сайта на Общински съвет няма информация към момента, какъв е резултата.

Без да претендирам за достоверност поради липса на протоколите от гласуванията, най-вероятно, текстилният инженер Тихомир Матеев ще остане на поста си начело на „ВиК“ Ловеч, защото без гласовете на Община Ловеч, смяната на Съвета на директорите става сложна.

Забележителното в това заседание, което ще може да видите от видео записа е, че зам. председателя Венци Хаджиев по категоричен начин не можа да се справи с воденето на една проста точка и заедно с Тихол Тихолов внесоха такъв хаос, какъвто и най-големият скептик не е предполагал, че може да се случи на едно такова сериозно място, каквото е заседанието на Общински съвет Ловеч.

Но, хората сами са си избрали за техни представители подобни индивиди и няма защо да се сърдят.

Препоръчвам ви да прочетете коментарът ми, който публикувах само преди ден, в който съм преразказал как науката обяснява случващото се: „Да те налази ефекта на Дънинг-Крюгер или защо некомпетентните не разбират, че са местни профани“

1 коментар

  1. Ако не беше ограничил коментарите, сега тук щеше да пращи от многобройни никове на Стефан и Тихол, които да ни разяснят подробно какво се е гласувало, как се е гласувало и най-вече колко сме глупави всички останали, непринадлежащи към клана на великите юристи Тихолови.

    “Видимо пращящият от здраве Пенков, изрази основателно учудването си и поиска аргументиран отговор от Тихолов, какво смята, че ще му направи някой, за да не може „обективно“ да присъства на събранието на „ВиК“. ”
    Мъни, мъни, мъни, животът е пари.

Comments are closed.