ДАРИК НЮЗ

Тежки разговори се водят в момента между работещите в МБАЛ „Христо Ботев“ Враца и зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева, която пристигна за да представи и новия директор на здравното заведение. Тя информира, че днес ще бъде преведена заплатата за февруари, а до края на май – и за април, така ще остане неразплатена само заплатата за март.

„Затова ви моля да се върнете по работните си места и да изпълнявате задълженията си нормално“, апелира зам.-министърът.

Присъстващите медици се опитаха да обяснят, че само със заплати проблемът не се решава. В момента има недоокомплектоване на персонала, неработещи телефони, липсващи медикаменти. „Сега, в момента, има спешен случай и няма къде да го приемем – няма и телефон, по който да се обадим за помощ, човекът лежи на носилка в коридора – какво да правим с него, обяснете ни?!“
„Аз не съм тук, за да се карам с вас“, о
бясни Начева, но провокира присъстващите с въпроса, къде са били, когато в продължение на години дълговете на болницата са се натрупали, защото самата тя не е виновна. „А къде е било министерството през това време, след като е получавало отчети за състоянието на всеки 3 месеца. В борда на директорите нали е имало представител на държавата, той е получавал пари – да ги върне сега тези пари!“, реагираха лекари.

2 коментара

  1. Потърпевшите виновни а управляващите невинни Да, но до кога?

  2. Следващата спирка на тази дама Ловеч ли ще бъде?

Comments are closed.