Персоналът на ловешката болница ще подаде колективна оставка в петък, ако до четвъртък проблемите със заплатите и доставките на лекарства не бъде решен. Това се казва в писмо от представителите на двата синдиката в МБАЛ “Проф. д-р Параскев Стоянов” – д-р Кулинска и д-р Цанева до здравния министър Кирил Ананиев, Главна инспекция по труда, ръководствата на КНСБ и Подкрепа, и до ръководството на ловешката болница.

В писмото си, ловешките медици уведомяват министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, че от седмици снабдяването с животоспасяващи лекарства и медикаменти на практика е спряло и по тази причина, работата на лекарите в болницата е невъзможна. Това води до застрашаване на живота и здравето на пациентите, което от своя страна пък води до намаляване на броя на желаещите да се лекуват в ловешката болница.

Въпреки многократните уверения, финансовото състояние на Болницата ежедневно се влошава.  Поради неизплащане на заплатите предстои масово на напускане на лекари и медицински сестри.
„Уведомяваме ви, че ако до 21 декември не бъдат доставени необходимите лекарства, медицински консумативи, както и не бъдат изплатени трудовите възнаграждения, на 22 декември преустановяваме работния процес и подаваме колективна оставка”, заявяват лидерите на двата синдиката в ловешката Болница.