Логично, след спечеленото депутатско място на последните избори, Свилен Андреев отново е водач на листата на Демократична България за областта. Към момента, народният представител от 46 то Народно събрание е един от малкото местни водачи, който повежда листа на парламентарно представена политическа сила.

Потърсен за коментар, Андреев сподели:

„Влизаме в предизборната кампания с ясната цел Демократична България да затвърди подкрепата си в региона! Оправдахме очакванията на избирателите и показахме най-адекватно и отговорно поведение в отминалия парламент. Ето защо смятам, че ще затвърдим добрия си резултат от последните избори. Имаме още по-силна листа, съставена изцяло от местни лица, с доказан опит в своите професионални сфери. Демократична България е политическата сила, която работи за устойчива промяна и доказахме това като  не изневерихме на принципите си, както други политически играчи“.

Ето и пълният състав на листата на Демократична България за 11 МИР Ловеч:

  1. Свилен Андреев – Политолог, експерт проекти и програми в неправителствения сектор, магистър по „Дипломация и национална сигурност“,  народен представител в 46 то Народно събрание.
  2. Младен Близнаков – адвокат, общински съветник в Ловешкия ОБС от ДБ, председател на ДСБ – Ловеч.
  3. Сашка Христова – адвокат, Община Луковит. Да, България
  4. Джеймс Радев – икономист. Община Тетевен, ДСБ
  5. Наталия Петрова – икономист, възпитаник на  Американския университет в България.  Зелено движение, от гр. Луковит.
  6. Роман Рачков –еколог.  Зелено движение
  7. Анна Тодорова – химик, с 20 годишен опит в частния сектор, председател на ДСБ Троян.
  8. Яна Тодоранова – политолог, възпитаник на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, архитект софтуерни решения в международна компания, член на НС на Да, България. От Тетевен.