От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че само през вчерашния ден, след извършени проверки са задържани дрогирани лица и дрога. Тези хора са се движили по пътищата на област Ловеч.

На 22 август в гр. Априлци служители на РУ Троян са спрели за проверка лек автомобил, с водач 37-годишен от Ловеч. Установено е, че лицето управлява МПС без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.  Водачът е тестван за алкохол, като пробата е с отрицателен резултат, но тестването за наркотици е реагирало положително на амфетамин.

В хода на последвалите процесуално-следствени действия и претърсване на автомобила е открито шишенце с бяло кристалообразно  вещество, с общо тегло 9.40 грама, което след изследване с полеви тест е реагирало на нв-амфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

24-годишен от с. Глогово е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 22 август около 14.30 ч. е забелязан в с.Български извор да паркира и слиза от собствения си лек автомобил, във видимо неадекватно състояние. Последвала е полицейска проверка, в хода на която с помощта на техническо устройство е установено, че мъжът е с положителна проба за амфетамин и метамфетамин. При проверка на превозното средство полицаите са открили и иззели 1 патрон кал.12 без да има за това надлежно разрешение, както и пластмасова кутия съдържаща бяло кристалообразно вещество, реагиращо при направения полеви тест на метамфетамин, с бруто тегло 27 гр. По случая в РУ Тетевен са образувани 3 досъдебни производства и работата продължава.

На 22 август около 22.00 ч. в землището на с.Добревци са се ударили лек автомобил пътуващ в посока към селото и управляван от 46-годишен мъж и движещ се в посока Ябланица друг лек автомобил, с водач 58-годишна жена.   При сблъсъка са пострадали двамата водачи и двама пътници от първото превозно средство, които са прегледани и освободени за домашно лечение. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни.

В РУ Троян е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 22-годишен от града, който на 22 август около 21.40ч. при управление на лек автомобил в с.Бели Осъм е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотични вещества, извършена с техническо средство е отчела наличие на амфетамин и метамфетамин. Работата по случая продължава.