Самостоятелна изложба-живопис на Мадлена Стоянова бе открита на 7 септември в Художествената галерия в Ловеч. Експозицията, наречена „Хора като теб и мен”, представя 20 впечатляващи ярки и атрактивни платна. Повечето от тях са метафорични образи на представители на знакови професии като банкери, лекари, съдии, клоуни, спортисти – все хора, които създават колорита на днешния свят. Авторът се отнася с различна оценка към тях, често със симпатия или ирония, но винаги с радост и разбиране.
Изложбата бе открита от заместник-кмета на Община Ловеч Венцислав Христов, който подчерта, че събитието е едно духовно завръщане в родния град. “Виждаме, че симбиозата между фармация и изкуство тук е много силна и дано повече ловчалии разгледат картините“, пожела Венцислав Христов.
Художничката благодари за предоставената възможност да представи своето изкуство в родния град, като подчерта, че макар да я излязла рано от Ловеч, сърцето й остава тук. Тя отправи добри думи и към своите приятели от детството Валентин Узунов, директор на галерията, и проф. д-р Никола Владов, специално пристигнал за изложбата. Както е известно, проф. д-р Никола Владов е най-новият почетен гражданин на Ловеч.
Мадлена Стоянова е от известен ловешки род, старата им къща се е намирала до бившето кино „Георги Димитров“, но е разрушена и днес там има тревна площ.
Изложбата събра скъпи гости от близо и далече, дойдоха и родителите на художничката – Симеон и Марияна Симеонови. На млади години Симеон Симеонов (1932 г.) е работил като аптекар в село Дебнево. Там се е запознал с бъдещата си съпруга, която по-късно е известна като шампион по плувен маратон.
Дъщерята Мадлена Стоянова е завършила фармация през 1990 г. и от 25 години живее и работи в Германия. Живописта й е хоби, но вече има поредица изложби. Първата е от 2001 г. , а тази в родния й град е десета поред.