На 24 ноември екип на Русенската католическа организация „Каритас“ осъществи хуманитарна мисия на територията на ВПК „Рибарица“, за да достави дарение за украинските граждани, настанени в базата. На благотворителната акция присъстваха заместник-кметът на Община Тетевен г-н Борис Врабевски и областният управител на Област Ловеч – инж. Светослав Славчев, които заявиха своята подкрепа и съдействие.

Бяха раздадени близо 2 тона продукти: храни, облекла, нехранителни и перилни препарати, обувки и аксесоари. 30 момчета и момичета получиха различни комплекти с чисто нови облекла и обувки: якета, топли пуловери, ръкавици, шапки и шалове. Пакетите бяха подготвени по предварителни списъци с точните размери, които децата носят. Цялата информация беше съгласувана с всеотдайните украински майки, настанени в базата.

За 70 домакинства бяха осигурени хуманитарни пакети с хранителни и нехранителни стоки. 16 големи кашона едва събраха даренията от дрехи, обувки и аксесоари, които бяха предоставени на всички обитатели на базата.

Част от даренията са резултат от двуседмична дарителска акция „Топла зима“, реализирана от „Каритас“ Русе в медии и социалните мрежи. Основните средства са осигурени от инициативата „Подкрепа за бежанци от Украйна“, изпълнявана от всички „Каритас“ организации в България.