За съжаление, не знам автора на тази карикатура

Павлин Иванов

Всеки един от нас вижда наистина обидно аматьорски опити да се опакова потенциално възможното ново ротационно правителство в България. Уж хора с претенции, с титли и уж знания и експертиза, нямат креативността да измислят дори минимално приемливо обяснение, защо в крайна сметка две формации, които представляват минимална част от обществото, ще се съешат.

В момента се опитва една грозна манипулация, като тезата е, че половина от обществото иска такава безпринципна и безумна коалиция от неприемливи сами по себе си партии, а другата половина не иска такава сватба.

Нека погледнем фактите. А най-пресните са от последните, поредни, парламентарни избори.

По буквално сбърканите изборни списъци, хората с право на глас в България са: 6 594 593

В изборите от 2 април са гласували: 2 683 606 човека

За двете водещи коалици са гласували общо: ГЕРБ-СДС 669 924 + ПП-ДБ 621 069.

Или общо: 1 290 993 човека! Това е едва … около 51 % от гласувалите и едва .. 19,57 % от българите с право на глас.

Т.е. критично малка маса хора (политици) ни биват представяни за сериозна и значителна част от българското общество. Това видимо и от друга галактика е невярно.

Обяснението за съешаването между безпринципните политици и от двете страни, от гледна точка каква реална представителност имат е .. жалко и смешно.

Не се подвеждайте. Тези хора, които се сгодяват, представят пренебрежимо малка част от българите и не са нито някакво мнозинство, нито пък дори приближават до такава голяма критична маса.

Т.е., тези хора, не представляват сериозна и значима част от всички българи. Точка.

И моля, имайте предвид, тук не говорим дали е добре или не да има правителство. Говоря единствено за опита да се представи цялата конструкция като нещо представително, важно и сериозно, докато всъщност е малък, жалък опит за лошо изиграна манипулация.