В събота преди обяд на 30.03.2019 г. на площада пред ж.п. гарата в Ловеч се проведе традиционното мартенско автомобилно състезание за жени, организирано от Община Ловеч и ловешкия клон на СБА. На старт застанаха 17 дами, които водиха интересна и оспорвана надпревара, разделени по групи в зависимост от кубатурата на двигателя на автомобила. Състезателките изпълниха два манша по трасето, което включваше различни по трудност елементи.

В клас I (при автомобилите с кубатура на двигателя до 1400 куб. см.) победата спечели Натали Събчева от тима на „Бързи и яростни” с автомобил „Поло-крос”. Нейни подгласнички станаха Симона Станиславова („Розовите пантери”) със „Ситроен” и Стефка Анастасова („Бързи и яростни”) с „Фолксваген”.
В клас ІІ (автомобили с кубатура на двигателя от 1401 до 1600 куб. см.) първото място заслужи Венислава Стоянова („Розовите пантери”) с „Фиат Пунто”, следвана от Петя Генчева (индивидуална участничка) с „Волво” и Детелина Петкова с „Опел Вектра”.
В клас ІІІ (над 1601 кубика) триумфира представителката на „Розовите пантери” Геновева Тодорова с „Фолксваген голф”. Тя изпревари представителката на „Бързи и яростни” Кристина Петкова (с „Мазда”) и съотборничката си Иванета Макавейска (с „Лексус”).
Отборната победа пък спечели тимът на „Розовите пантери” с 25 точки, следван от „Бързи и яростни (18 т.) и амбициозния отбор на Община Ловеч (15 т).
За победителките и призьорките в индивидуалното и отборното класиране бяха осигурени купи, парични премии и бутилки шампанско. Наградите връчиха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, директорът на ловешкия клон на Съюза на българските автомобилисти инж. Димитър Василев и Валентина Янкова от СБА-Ловеч, която е и общински съветник.
Участничките в състезанието бяха поздравени от кмета на Ловеч Корнелия Маринова. Наред с това тя връчи специални купи на две дами, които участваха в ралито извън класирането, тъй като имат опит като професионални състезателки. Това са многократната шампионка Констанца Томова (София) и Илина Монева (Бургас), които уважиха надпреварата в Ловеч и застанаха на старт за радост на почитателите на автомобилния спорт. Двете получиха призове и от фирма „М Форте”.
Състезанието на гаровия площад проследиха с интерес и членовете на гостуващата делегация от побратимения руски град Лотошино начело с Екатерина Долгасова, глава на Лотошински муниципален район, Московска област. Тя връчи специални подаръци на победителките в трите класа.
Женското автомобилно рали е стара традиция за Ловеч. То е прекъснато през 1988 г., но през 2004-та е възобновено по инициатива на Община Ловеч и местната организация на Съюза на българските автомобилисти.