РИК Ловеч първа в цяла България приключи с обработката на протоколите! Според официалните данни, в област Ловеч ГЕРБ е първи политическа сила с 32.74% подкрепа, втори са БСП с 29.89%, трети ДПС с 11.78%,

Това са и трите партии, които най-вероятно ще имат народен представител от 11 МИР. Много вероятно е разпределението 2-ма народни представители за ГЕРБ, 2-ма за БСП и един за ДПС.

Сигурни в Парламента са единствено водачите на листите на ГЕРБ – Николай Нанков и на БСП – Милко Недялков. Вероятно влиза и Джейхан Ибрямов от ДПС.

Вторите места в двете големи партии са под въпрос, заради силно изразения местен преференциален вот, който трябва да бъде сметнат по протоколите от всяка секция.

 

 

7 коментара

  1. Това малко ми звучи като вица “Състезават се съветски и американски отбор. Руснаците губят, след което в съветския печат излиза съобщение – нашите се класираха втори, американците предпоследни.”
    Ако след десетилетия загробване на тоя град и областта от страна на една клика комуноиди, Вие считате за голяма победа 3% разлика, значи има нещо много сбъркано.

  2. То яденето бива транспортирано по асфалт в наши дни, но не там е проблема. Защо трябваше да се разиграва тоя цирк и Борисов да се прави на сърдит да подава оставка и за пореден път “избори”…

    1. Защото е “велик” и самоуверен,че ще вземе провече кресла в Парламента.Но реално взе по-малко!

  3. Кирил Георгиев
    Честито, български избирателю!
    За трети път си избра да се храниш с асфалт и празни обещания!
    Да се греши е човешко.Но когато упорито повтаряш грешките си, вече е лудешко!

Comments are closed.