voda409131В периода 15.02.2016г. – 19.02.2016г. са извършени 48 проверки на обекти с обществено предназначение на територията на Ловешка област. При извършените инспекции се установи, че обектите отговарят на нормативната уредба. Издадени са 4 предписания на детски и учебни заведения за извършване на ремонтни дейности.

В отдел „Лабораторни изследвания” за периода са изследвани 12 бр. проби води-питейни от централни водоизточници от следните населени места: гр.Тетевен, мах.Асен, с.Градежница, с.Глогово, с.Български Извор, с.Галата, с.Малка Желязна, с.Гложене, с.Голям Извор, с.Васильово, с.Черни Вит, с.Рибарица и 3 бр. води-питейни от ведомствени водоизточници от следните населени места: с.Бабинци, с.Дивчовото, с.Градежница.

Всички проби са без отклонения по микробиологични и химични показатели съгласно изискванията на Наредба № 9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели (ДВ, бр. 30/28.03.2001 г.).

През седмицата приключи оценката на режимната и информационна натовареност на учениците за втория учебен срок чрез оценяване на седмичните учебни разписания за съответствие с Наредба №10 на МЗ за здравните изисквания при изготвяне и спазване на седмичните разписания на учебните занятия (ДВ бр. 54 от 1 юли 2014 г.). Всички 58 училища в Ловешка област започнаха ІІ-ри учебен срок със съгласувани учебни разписания.

Контролът на забраните за тютюнопушене през изминалата седмица включват 113 проверки, от които 14 проверки в обекти за хранене и развлечения, 20 проверки в детски и учебни заведения, 38 проверки в лечебни заведения, а останалите проверки са в други закрити обществени места, при които не са установени нарушения.