Републиканските пътища в област Ловеч са почистени, опесъчени и проходими при зимни условия. Това констатира областният управител Георги Терзийски, който заедно с директора на ОПУ инж. Георги Грозданов провери обстановката рано сутринта на 27 февруари.

Остават затворени за движение проходите Троян-Кърнаре и Шипково – Рибарица. Движението по пътя Казачево – Стефаново от км 0+000 до км 8+500 е ограничено за МПС над 12 т поради пропадане на тротоар и подпорна стена при км 1+250 в с. Казачево, където има и стесняване на едната лента за движение.

Към 15 ч. обстановката в областта е спокойна, няма откъснати населени места, няма селища без електрозахранване или водоснабдяване, няма закъсали автомобили или бедстващи хора.

За два дни са преостановани учебните занятия в община Угърчин, за три дни, считано от 28 февруари няма да се учи и в община Летница.

Остават предупрежденията на Националния институт по метрология и хидрология към БАН жълт код за опасно ниски температури. За област Ловеч се очакват стойности от -11° до -5°. Очакват се и още снеговалежи тази вечер.

Областният управител е в непрекъсната връзка с членовете на Областния щаб и институциите. Няма данни за проблеми при извозването на болни за хемодиализа, няма сигнали и от общините. Навсякъде в областта снегопочистващите дейности продължават както в републиканските пътища, като се почистват и обработват поетапно и второкласните и третокласни пътища, така и почистването на общинската пътна мрежа и улиците в населените места.

За периода от 7 ч. на 26 февруари до 7 ч. на 27 февруари са регистрирани три сигнала за произшествия. РСПБЗН – Ловеч потушава пожар в запалена стая, възникнал от печка на твърдо гориво, оставена без надзор. Огнеборците са били сигнализирани и по два случая за запалени сажди.

Областният управител апелира за внимателно шофиране при съобразена със зимната  обстановка скорост.