Ремонтът на тунела на околовръстния път на Ловеч ще завърши през октомври тази година, това стана ясно по време на днешното заседание на Общинския съвет Ловеч. Временната организация на движението в този участък е сигнализирана със съответните знаци, извършва се и системен контрол. Това съобщи Николай Недялков –началник сектор „Пътна полиция“ в отговор на въпрос на общински съветник.

Общинските съветници приеха за сведение информацията за пътнотранспортната обстановка и работата на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Ловеч, обслужващ територията на Община Ловеч, за периода 01.01.2018 г. – 30.06.2018 г. Това стана с 27 гласа „За“, без нито един глас „“Против“ или „Въздържал се“.

За отчетния период служителите на КАТ са регистрирали 3232 случая на превишена скорост, за неправилно паркиране са издадени 23 АУАН, 243 глоби с фиш и 497 фиша за неправилен престой на МПС в зона на забраняващ пътен знак. 71 са констатираните нарушения за управление под въздействие на алкохол и наркотични вещества.

Пътните произшествие за периода са 113, от които 43 тежки с четирима загинали и 55 ранени.