Ремонтите в ЖК „Младост“ в Ловеч се обезпечават поетапно финансово и се извършват планово. На 11 март 2021 бе подписано споразумение между Община Ловеч и МРРБ и бе осигурен втори транш от необходимото финансиране за подмяна на вътрешна водопроводна мрежа в квартал „Колю Фичето“ и ЖК “Младост“. Така строителните дейности продължават със строително-монтажни работи – главен клон III, клон 10 и възстановяване на асфалтовата настилка върху изпълнените водопроводни отклонение и улични водопроводи, съобщи зам.- кметът Даниел Колев.

Тези дейности вече са възложени на фирмата изпълнител с възлагателно писмо. Очаква се след стабилизиране на времето работата да продължи с упоменатите дейности.

В бюджета на Община Ловеч за тази година са заложени 1 087 205 лева за основен ремонт на ул. „Съйко Съев“ в участъка от магазин „Била“ до разклона за ЖК „Младост“ (дясното платно), ул. „Граф Игнатиев“, „Стефан Ватев“, както и обиколната улица „Рязан“.

Община Ловеч изказва благодарност към жителите за проявено разбиране и поднася своите извинения на гражданите за причиненото неудобство.

Напомняме, че ремонтът в този най-голям квартал на града започна в края на лятото на 2020 г. ЖК „Младост“ се намира в западната част на гр. Ловеч. Към момента изградеността на водопроводната мрежа в квартала е около 8,8 км. Обособената територия на квартала се нуждае от доизграждане на някои места, като общата дължина на водопроводната мрежа ще достигне 11,6 км. За доизграждане са предвидени 3,8 км. Съществуващата мрежа, с изключение на водопроводите изпълнени от PE (полиетилен), е предвидена за реконструкция.

Един от главните проблеми с водопроводната мрежа на квартала е високото налягане и липсата на редуцирането му в зоната, застроена с жилищни блокове. Проблемите с високото налягане в западната зона ще бъдат решени със зонирането на мрежата и поставянето на регулатори за редуциране на налягането с цел нивото му да стигне нормативното. В настоящия момент в ж.к. „Младост“ няма зониране на водопроводната мрежа.