remontchervenbrqg1010141Павлин Иванов

Убеден съм, че ако се изпълни качествено проекта за ремонта, ловешкият квартал „Червен бряг“ ще се превърне в едно привлекателно и добро място за живеене. Строителните дейности вървят с пълна сила, но точно с такава сила тече и пълната липса на организация, безопасност и мисъл за живущите в квартала.

Жители се оплакаха от поголовната сеч на видимо здрави дървета. Факт, който се вижда и от снимките. Типичен отговор, за които ми разказаха е: „така е по проект“. Сигурно е вярно, но също толкова вярно е, че за пореден път липсата на адекватна, своевременна и точна информация за дейностите по проекта е на път да взриви търпеливите жители на квартала.

Докато в цивилизованите страни се борят за запазване на зелената система в градовете и търсят начини за нейното разширяване, ние в Ловеч режем безогледно здрави дървета, споделиха жители на квартала.

remontchervenbrqg1010142Истинската опасност, която вече е взела жертви – огънати джанти, спукани гуми, потрошени брони на автомобили, всъщност е пълната липса на задължителните мероприятия по обезопасяване на реално опасните участъци.

Видимо големи и дълбоки дупки, отворени шахти, изкопи, са обозначени единствено с клонки и остатъци от лентички! Както хората се шегуват, обезопасяването е по ЗУТ!

Няма как да не отбележа, че това е пореден проект, в който безопасността е изключена напълно от мислите на контролиращите органи. Само преди няколко месеца, както „Ловеч днес“ съобщи, автомобил падна в необозначен, необезопасен и дълбок изкоп. За щастие, щетите бяха само по автомобила, а шофьорът се размина само със сериозен стрес.

Отново преди няколко месеца, при ремонти работи в квартал „Гозница“, изрязаните остри ръбове по уличното платно не бяха сигнализирани и обезопасени. Единствено неверието на хората в правосъдната система, спасява отговорните за тази безумна организация от съд и предявени искове за хиляди левове.

remontchervenbrqg1010147Странното е, че в процеса на строителните дейности контролираща функция имат няколко страни, които видимо не си вършат работата, а са щедро заплатени чрез средствата на данъкоплатците.

Няма следа от тлъсто хоноруваният строителен надзор, инвеститорски контрол, ресорно отговарящите служби в различните институции.

Знам, че нищо няма да се промени, защото всички са обвързани в едно котило, а и само на малка част от населението реално е склонно да защитава живота, здравето и интересите.

Затова, само споделям.

Знам, че квартал „Червен бряг“ ще бъде много по-добър за живеене само след няколко месеца, но това не означава, че трябва да се изпотрепем заради нечия безотговорност, макар тя да е скъпоплатена.

 

5 коментара

  1. Имaше отрязaни неплодни дърветa, но товa бяхa тополи, които създaвaхa редицa рaзходи зa лекaрствa всякa годинa нa хорaтa с aлергии. Зa мен е чисто безумие изобщо зaлесявaнето с подобни дърветa в жилищен комплекс. По улиците стaвa тaкaвa чуднa и бялa феерия през лятото, че нa човек му иде дa си изкaшля белия дроб. Инaче зa другите неa съм съглaснa, че се прaвят през просото…

  2. Аз лично искам да знам кой е строителния контрол на този обект, за да им звънна и да дойде най-сетне в квартала някой представител на фирмата с мен и да му покажа МАСОВО хлопащите и отлепени плочки по широките тротоари, които на места са широки колкото някои малки улички в квартала и да го попитам така ли се прави ремонт?!? Със полусуха бетонова смеска! След като попитах един от строителите защо е така отговора беше: “Забравили са да ги полеят с вода”!! Аз ли да ги полея плочките, че да стегне бетона или да се молим за дъжд? Утре мургавите строители си отиват, а огорчението от лошо направения ремонт- остава!
    А по повод дърветата искам да попитам и фирма”Еко” ли е участник в Проекта след като нейните служители изсякоха масово дебели, при това неплодни дървета по на 20 години?Айде стига с тия оправдания, че така е по Проект. Опита от липите на булеварда, на който пак същата фирма правеше ремонт ми подсказва, че може и да не се махат дървета, а да се промени плана, ако са искали. И кой определя дърветата, които трябва да се отсекат много ми е интересно? При презентацията на Проекта никъде не беше споменато, че ще се реже масово! Г-н Иванов, може ли да потърсите за коментар Управителката на фирма “Еко”, защо фирмата се намесва в този Проект, заплаща ли и се за това и ако има такива дейности като премахване на дърветата не са ли те задължение на фирма “Трейс”?

  3. А дали го правят като хората, това е въпроса? Защото ако го правеха, нямаше май да ги има тези оплаквания. Така ли е, Галабине, или пак всичко е измама от хора, които само знаят да плюят власта на партията-майка?

  4. Ей човек, да не реши да прави нещо и веднага ще се намери някой малоумник да се прави на експерт.

    1. Ей, каквото и да захванат тези хора, все го правят урбулешката с две леви ръце.

Comments are closed.