Ще бъдат обсъдени и мерки за намаляване на нанесените щети от кафявата мечка в област Ловеч и осигуряване безопасността на населението

На 18 юли заседание ще проведе Регионалният консултативен съвет по опазване на горите, дивеча и рибата на територията на област Ловеч, свикано от областния управител. На него ще бъде разгледан отчетът на Регионалната дирекция по горите за дейностите по контрол и охрана на горските територии за първото шестмесечие на годината, включително издадени и влезли в сила наказателни постановления. Ще бъдат обсъдени и предвидените противопожарни мероприятия до края на годината.

Държавните горски стопанства и ловното в Априлци ще докладват за проблемите с кафявата мечка и ще предложат мерки за намаляване на нанесените щети и осигуряване безопасността на населението.

Очаква се в заседанието да се включат и доц. д-р Христо Михайлов, ръководител на катедра „Ловно стопанство“ в Лесотехническия университет в София, и специалистът по мечките Райчо Гънчев, автор на единствения у нас фундаментален труд „Биология, екология и стопанисване на кафявата мечка в Стара планина“.