Регионална библиотека “Проф. Беню Цонев” – Ловеч ВИ КАНИ на среща-разговор с известния български журналист, радиоводещ, мениджър и съосновател на радио FM+ Петър Пунчев и книгата му “Вие сте тук” на 18 март (понеделник) от 17.30 ч.

„ВИЕ СТЕ ТУК” е най-новата книга на Петър Пунчев.

Книгата е изпълнена с вълнуващи разкази за реални истории и срещи на автора с известни личности, променили света и оставили дълбока следа в историята на спорта, музиката, киното, културата и политиката. Всеки следващ разказ ще Ви пренася в нова дестинация по света – повече от 80 страни на почти всички континенти.
Книгата съчетава интервюта с велики световни хора на спорта, науката, музиката и духа в стил есеистика и публицистика – описани с неподправения стил на Петър Пунчев. С богат и колоритен биографичен опит, авторът е събрал на едно място истории от вълнуващи пътувания до екзотични дестинации, различни културни събития, горещи точки от световната карта. Винаги себе си, естествен и оригинален в подхода и изказа си, Петър Пунчев представя накратко и с много добри фотографии своите срещи със знаменитости и обществено значими фигури, сред които Стинг, Джани Моранди, Андрий Шевченко, НКВ принц Чарлз, Гунди, Николай Гяуров, Мистер Сенко, Мая Плисецкая, Висоцки и още много.

“Вие сте тук” е нещо, което виждаме в картите на големите градове. Заставате и там пише “Вие сте тук” и Вие знаете откъде да тръгнете и къде да се върнете. И тук аз вложих именно този смисъл” „Това са пътищата, които започват и тръгват от тази свещена точка. И в края на краищата има и нещо преносно, разбира се. “Вие сте тук” означава, че хората, които прочетат тази книга, очевидно остават тук – при мен, в моето сърце.”

Кой е Петър Пунчев? Познат на широката публиката като дългогодишен радиоводещ, глас на „Хоризонт“ и един от създателите на “Нощен Хоризонт” по БНР, автор на програми, успешен мениджър и организатор, добър човек и приятел, участник в редица благотворителни и обществено полезни каузи. Петър Евтимов Пунчев е български радиожурналист, съосновател на първото частно радио в България – Радио FM+. Роден е през 1956 година във Велинград. Част от детството му преминава в Сирия, където работи майка му. Учи във френския лицей в Дамаск, във френската гимназия в София и в Москва. От 1973 до 1978 година следва в Журналистическия факултет на Московския държавен университет „Ломоносов“.