Районна прокуратура – Троян привлече като обвиняеми две лица за извършени престъпления, установени при специализирана полицейска операция, проведена на 21.05.2020 г.

В жилище в гр. Априлци, обл. Ловешка, обитавано от 52-годишен мъж, при проверката е установено, че същият е засял и отглеждал 8 броя растения от рода на конопа и при извършено претърсване в жилището са намерени и иззети около 900 грама суха зелена листна маса, която при полеви текст реагира на наркотичното вещество канабис. По случаят е образувано досъдебно производство. Извършителят е привлечен като обвиняем и е направил самопризнания за извършената от него престъпна дейност.

При извършена проверка в жилище в гр. Априлци, обл. Ловешка, обитавано от 41-годишен мъж от гр. София, е установено, че същият държи в обитаваното от него жилище 4 броя стъклени буркани, съдържащи суха зелена тревиста маса, с тегло 920 гр., която след извършен полеви тест реагира на наркотичното вещество канабис. Намерени са и 23 броя спринцовки с вместимост 5 куб. см. всяка, пълни с кафява течност, реагираща на наркотично вещество канабис – общо 115 куб. см. Открито е и специално пригодено и оборудвано помещение за отглеждане на канабис с изградени в него напоителна, осветителна и вентилационна автоматични системи. По случая е образувано досъдебно производство. Извършителят е задържан за срок от 24 часа. Привлечен е като обвиняем за извършено от него престъпление по чл.354А, ал.3 от НК.

Работата по досъдебните производства продължава под ръководството на Районна прокуратура – Троян.