Пред жителите на село Слатина, дошли на предизборна среща с кандидата за кмет на община Ловеч Радина Банкова, Николай Стоянов, председател на инициативния комитет, издигнал кандидатурата й, представи идеите и намеренията, които са имали членовете на комитета, заемайки се с тази инициатива. Според него – стигнали са до извода, че трябва да се ангажират, да поемат отговорност, за да променят с действията си начина на живот на общността в Ловеч. Изготвената програма от инициативния комитет, особено в социалните дейности, се оказала близка до тази на БСП и затова постигнали споразумение БСП да подкрепи Радина Банкова.

С това започна представянето си и Радина Банкова – между управляващите и останалите граждани няма никаква връзка, хората са обезверени, не вярват в бъдещето, напускат града. “Затова – всички заедно, трябва да поискаме промяна като граждани и заедно да я направим, каза Радина Банкова. – Общинското управление трябва да чува проблемите, да откликва на несгодите на гражданите, а от обиколките ми в селищата на общината се убеждавам, че това съвсем не е така – възрастни самотни хора, липса на социални услуги, не ремонтирани с години улици и пътища, затворени рушащи се читалища, лошо качество на питейната вода. Оказва се, че никакви средства не отделя общината за повечето села, но има и такива, по – приближени по партийна линия до управляващите, които са получили някакви средства”.

                         Кандидатът за кмет Радина Банкова представи пред присъстващите на срещата и други дейности на общината, които трябва да се променят  задължително – прозрачно управление, административни услуги без бюрокрация и некомпетентност, въвеждане на съвременни технологии в общината, използване на общинската собственост в полза на гражданите, за да носи допълнителни средства, а не безразборно да се разпродава, сметосъбирането и сметоизвозването да станат общинска дейност, за да се намали цената на услугата за гражданите и най – важното – да се възроди икономиката като се промени нормативната уредба, за да улесни и ускори работата по документи с всеки един предприемач.

Ваня Василева, кандидат за кмет от БСП за село Слатина припомни на своите съселяни някои от решените проблеми в селото по време на последния от трите й мандата до сега, сподели с тях, че по всяко време на денонощието се е старала да бъде в помощ на хората. “Кметът на селото е човекът, който трябва да знае проблемите на хората и да им помага да ги решават, независимо кой от коя политическа сила е”, заяви Ваня Василева.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“