На предизборната среща с жителите на село Дренов Радина Банкова, кандидат за кмет на община Ловеч, представи своите виждания за това каква трябва да бъде общината и общинската администрация, как да работи в полза на гражданите. “Така, както сега стоят нещата, нищо добро няма да се получи за хората – категорична е Радина Банкова.

Първо, отговорност е необходима към общността, в която живеем, за да променим нещата, да изградим нов модел на управление. Екипът, който ръководи общинската администрация, трябва да се абстрахира от политическите си пристрастия и да работи в интерес на гражданите, да защитава техните интереси.  Сега – селата са запустели, а възрастните хора са оставени без каквато и да е помощ и социални услуги. Много семейства заминаха от Ловеч, за да търсят прехраната си на други места или в чужбина, заминаха и много млади хора, които няма къде в Ловеч да приложат наученото във висшите учебни заведения, допълни Радина Банкова.

Но, ако тук имаше условия за работа, това нямаше да се случи. Затова нашата главна задача – на едно ново управление, е да създаде тази възможност, да се постарае да убеди младите хора, че в Ловеч могат да се създадат добри условия и за работа, и за живот. Не направим ли това през следващите 4 години, след това ще бъде много късно, да не кажа направо невъзможно. Защото много хора ще се пенсионират и млади специалисти ще са необходими във всички сфери на живота – здравеопазване, образование, икономика. За всички тези неща сме помислили и сме ги степенували в нашата предизборна платформа.

Имаме идеи как да осигурим пари за ремонт на читалищата, как да преструктурираме цялата транспортна система в общината, за да не остава нито едно населено място без автобусна връзка с града. На Ловеч е необходима денонощна аптека, на селата – пътуваща, както и повече средства за лични асистенти, домашни помощници и социални асистенти, особено за възрастните самотни хора по селата. Всичко това може да се случи, макар и трудно, ако ми се доверите – на мен и на хората, които издигнаха кандидатурата ми за кмет на общината – ние знаем как да направим всичко това”, заяви Радина Банкова.

Жителите на Дренов  поставиха проблемите на селото – нямат личен лекар, а са доста далеч от града, полицаят, който отговаря за селото, често отсъства, от четвъртък нататък  кметският наместник също отсъства. Връзката им с общината е никаква – през последните 4 години рядко някой е посещавал селото, в това число и общинските съветници.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“