Пред жителите на село Старо Стефаново, Николай Стоянов, председател на инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Радина Банкова като кандидат за кмет на община Ловеч, я представи така : ” Познаваме се от много години, свързва ни идеята за Ловеч, за излизането му от сегашния застой. Ние от инициативния комитет не се занимаваме с политическа дейност, но решихме да се намесим в управлението на общината и сметнахме, че Радина е човекът, който може да реализира нашите идеи най – добре. Тя държи на думата си, носи отговорност, успява да управлява бизнеса си в тази тежка икономическа ситуация, уверен съм,че ще се справи добре и с работата си като кмет. Необходимо е само вие да й дадете вашето доверие, гласувайки за нея”.

” Сигурна съм, че ще се справя с една такава нова работа, защото години наред съм се подготвяла, изграждала себе си като предприемач, справяйки се с различни трудности и доверявайки се на един добър екип от млади хора, какъвто винаги съм имала във фирмата си – започна своето представяне Радина Банкова пред хората, дошли на предизборната среща. – Всеки реализиран човек трябва да осъзнае гражданската си отговорност, да остави на по – заден план личните си интереси и да се опита да направи нещо полезно за обществото и за хората, с които живее. Аз реших, че ще бъда полезна по този начин – съгласявайки се да издигнат кандидатурата ми за кмет от инициативния комитет, както и да получа подкрепата на общинската организация на БСП.

Наложителна е промяна в управленските политики на сегашната общинска администрация и според мен това може да стане единствено на основата на широко гражданско участие – както в избора на нови, успешни управленци, така и в използването на възможностите на гражданското общество за контрол над работата на общинската администрация. Сега е времето да се направи най – важната инвестиция – в хората, защото след няколко години ще е много късно – просто градът ще се обезлюди напълно. За промяната в управлението, за спешните мерки, които трябва да се вземат в секторите здравеопазване, образование и развитие на икономиката, са необходими млади специалисти, това са нашите деца, за които трябва да създадем условия, за да се върнат в Ловеч след завършване на висшето си образование. Аз не съм политик, но имам съвест и искам най – доброто за моя роден град. И да не успея, съвестта ми ще е спокойна, че съм опитала да променя нещата. Но си мисля, че с вашата подкрепа, с вашето доверие, заедно можем да доведем нещата до добър край”, заяви Радина Банкова.

Хората от селото припомниха на кандидата за кмет, че през 1982 година Старо Стефаново е обявено за архитектурен резерват, имало е подготвен проект за развитието и опазването му, но в последствие всичко е било забравено. Сега не могат да останат равнодушни, гледайки изоставените къщи, които се събарят, неремонтираните улици, липсата на туристи, които са посещавали селото в миналото.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“