“Още при влизането в селото ви се вижда, че имате същите проблеми, които видях при посещенията си с останалите села от Ловешка община – улиците разбити и обрасли с трева и храсти, около контейнерите – камари с боклуци” – така започна разговора си с жителите на село Чавдарци Радина Банкова, кандидат за кмет на общината. По думите й – през последните четири години от общината не са давали никакви средства за селата, за да се ремонтират улици, читалищни сгради, офиси на кметове и на кметски наместници, а пари са постъпвали от платените данъци на хората, както и от различни такси.

Къде и как са похарчени тези пари – трябва да отговорят от общинската администрация. Затова,  заяви Радина Банкова, трябва да има прозрачност какво се харчи, разумно ли е или не, да има контрол от страна на гражданите, защото тези пари са на всички, а не на една малка група. Задължително трябва да се промени и отношението на общинските чиновници към гражданите – да се работи в тяхна полза, да се създават условия и социална среда те да се чувстват добре в родните си места.

Не трябва да се примиряваме с ниското качество на живот, което имаме в момента, категорична е Радина Банкова, трябва да променим нещата и затова са ни нужни хора експерти в общината, които да вършат работата си качествено и отговорно. Много неща могат да се променят, трябва да има воля, опит и умения. Затова този избор на 27 октомври е толкова важен.

Аз имам тези качества и ако ми се доверите, ако гласувате за мен, ще направя всичко по силите си, за да променя Ловеч и общината, да направя така, че млади хора да се върнат в града и да поемат всички онези дейности, които в момента са пред провал – болницата в града, липсата на учители, тъй като на много от сегашните предстои пенсиониране през следващите две – три години, допълни Радина Банкова.

Хората от Чавдарци споделиха, че камионите за събирането на сметта идват в селото по един път в месеца вместо по два, селските гробища са занемарени и обрасли с храсталаци и възрастните хора не могат да ги почистят сами. Кметският наместник в селото няма офис, където да се среща със съселяните си и да извършва различни услуги, от които те имат необходимост.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“