От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че вчера, в хода на специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност проведена на територията на община Луковит под наблюдението на Окръжна прокуратура-Ловеч, около 18.00 ч. в с.Торос е спрян за проверка лек автомобил. От колата е побягнал пътник, който непосредствено след това е задържан от служителите на реда.

Установено е, че това е 26-годишен, криминално проявен мъж, който преди да му бъде извършена проверка, от джоб на дрехите си е изхвърлил табакера, с бели хартиени опаковки сгънати по специфичен начин. Веществата от опаковките са тествани с полеви наркотест, като са реагирали на метамфетамин – с бруто тегло 5 грама и на канабис – с бруто тегло 1 грам.

Установено е, че водач на превозното средство е друг 26-годишен мъж, който не притежава свидетелство за правоуправление. Тестван е с техническо средство за алкохол и наркотици, като пробата за наркотични вещества е реагирала положително на амфетамин и метамфетамин. В хода на последвалите процесуално-следствени действия в  имот обитаван от 26-годишния пътник от автомобила е извършено претърсване, като на различни места в обекта са открити общо 5 грама канабис.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа в РУ Луковит , а по случая е образувано бързо и досъдебно производства. Работа продължават служителите на РУ Луковит.