Първото бебе в Ловеч за новата 2020 година се роди на 1 януари в 19.00 часа, съобщиха от АГ-отделението на МБАЛ „Професор д-р Параскев Стоянов“ АД.
Майката е Илийка Пламенова Стефанова (19 г.) от Ловеч. Раждането е станало под грижите на д-р Снежина Опанова. Рожбата е мъжка, тежи 2 кг 550 гр, с дължина 50 см и ще се казва Лукас.
Бебето, което отзнаменува края на отминалата 2019 година, също е мъж. Неговото име e Фабио, а майката е Костадинка Надеждова Иванова (17 г. ) от град Летница. То се роди на 30 декември в 10.10 часа. Рожбата е с тегло 3 кг и 200 гр и дължина 51 см. Раждането е преминало нормално, под грижите на д-р Снежина Опанова, която беше дежурна в празничните дни.
По традиция майките на родените деца по новогодишните празници ще бъдат поздравени и дарени от името на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова на по-късен етап. Подаръците вървят с пожеланието децата да растат здрави и умни, да обичат своето родно място, да бъдат силни ученици и голямата радост на своите родители.
През изминалата година в ловешкото АГ-отделение са се родили 152 деца.
Снимката е илюстративна.

1 коментар

  1. Цигани, цигани, цигани…. България постепенно се превръща в Мангалия. От Лукас и Фабио очаквам да си внасят осигуровките след 20 години ,та да има пари аз да си получавам пенсията, за която работя повече от 30 години вече. Май се размечтах …

Comments are closed.