scenaflood120613RПавлин Иванов

Тази нощ придошлите, макар и не драматично, води на река Осъм са заляли новата иновативна сцена. Тя и водният екран са изградени по проект „Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето“. Водната сцена се държи от специални котви неподвижно и е изградена от понтонни модули. Съоръжението може да бъде вадено от водата именно при екстремна обстановка. Защо това не се е случило още вчера, при обявен оранжев код за област Ловеч и съответната опасност от прииждане на река Осъм е загадка.

Тази сутрин до сцената имаше експерти, които вероятно трябва да оценят щетите и да вземат адекватно решение за бързи действия с оглед усложнената метереологична обстановка в Ловеч и Троян.

Дано щетите са минимални и сцената е застрахована, за да не се налага данъкоплатците да плащат от джоб за неадекватната реакция на местната власт.

Към момента няма официална информация от ловешкото кметство за пораженията.

С прииждането на водите на река Осъм изниква и друг сериозен въпрос – кога най-после гората в реката ще бъде изсечена. От поне две години кмета Казанджиев обяснява, че това ще бъде сторено, но се очакват някакви проекти. Дано, докато проектите „придойдат“, градът не бъде залят поради нерешителни действия на местната власт!

По възрастните ловчалии знаят какво означава силата на река Осъм и помнят какво означава, когато реката придойде. Дано са разказали и на кмета Казанджиев.

12 коментара

  1. neznaiko не Ви “активира”, но иска да напомни, че в тази огромна наистина сума влиза озвучителна, осветителна и прожекционна техника която на пръв поглед не се вижда но е доста скъпа. Тя за щастие е здрава. В сумата влизат и други разходи които Вие можете да разберете по Закона да достъп на обществена информация. Моля да го направите и да се свършва с тази сага, че само тия пластмасови “дюшеци” струват толкоз пари.

    С уважение:
    neznaiko

  2. Не са ми нужни никакви документи от общината за да направя приблизително точна оценка на съоражението.

  3. Уважаеми г-н Генов, уважавам трудът Ви който сте положил да направите горните изчисления и според мен вървите в правилната посока, на за да са по точни изчисленията Ви, Ви препоръчвам да поискате от общината по Закона за достъп до обществена информация документите и договорите по проекта / нещо което аз не съм направил защото не желая да се занимавам с този проект, освен ако neznaiko не ме активира/ така ще може да получите всичката информация която Ви е нужна за да сте абсолютни точен в изчисленията си.

    А, ако СЛУЧАЙНО Ви откажат заявения достъп до информация за исканите документи аз се ангажирам да Ви помогна по съдебен ред за моя сметка да си го получите.А ако не знаете как се пише заявление за достъп по ЗДОИ с удоволствие ще Ви го напиша…

    Приятен ден!

  4. За 200 квадратни метра понтон отиват около 800 пластмасови понтонни тела. В Китай едно понтонно тяло струва $15 при Min. Order 100 бр. С доставка мита и ДДС цената да стане максимум $30. За 200 квадратни метра или 800 броя отиваме максимум на 35000 лева и 15 000 труд 🙂 прави 50000лв. Кви са тея 680000 лева не знам. Аре и тоя къде го е правил да си е сложил печалба или комисиона 100% пак отиваме на 100000лв а не на 680000. Тази цена е надута около 14 пъти!!!

  5. Павлине, ако това нещо струва наистина 680000лв. мисля, че е добре да се зададе на кмета въпрос … "Кой го прави това, кой му плати и къде е офертата на този безумно скъп абсурд?" Каквото и да е това не може да струва повече от 50 000! Или може би, въпроса вече е зададен и е по-добре реката да го унищожи за да прикрие измамата?

  6. …И не е първата жертва на обмислените недомислици…

  7. Владко, тебе пък кога те пуснаха от лудницата? 🙂

  8. Ако това е символът на мостовете към бъдещето…

  9. debelaka, говори се, че гостите на хотел “Ловеч” миналата нощ са разбудени около 01.30 часа, а не в 2 часа от оглушителен шум на моторна резачка.
    Колкото до кмета, то той няма как да изпълни наредбата и да си издаде наказателно постановление по тази наредба на самия себе си, тъй като самия той бил в групата нощните дърворезачи.

    Няма лошо кмета да участва в такава нощна спасителна акция, дори е похвално, че не е спал в леглото си докато през Ловеч минава потоп..

    Лошото в случая е, че за инцидента няма изявление на кмета за спасителната операция на сцената, а се мълчи, което пък създава впечатление, че след като кмета мълчи има нещо незаконно.

  10. Г-н Заверджиев, Вие сте по-добре запознат с наредбите в града ни. Как смятате, нарушение на тези наредби ли е в 2 часа през нощта някой да бръмчи с моторна резачка в центъра на града? Ако това е в разрез с наредбите, то необходимо ли е г-н Кметът на Община Ловеч да разпореди да бъде издирен и наказан нарушителя или сам ще го направи?

  11. От космоса ли падаш, че задаваш този въпрос? Че мутрите нали са назначили общинарите на работа защото не могат да вършат работа. Тогава как да им се налага да следят прогнозата за времето.

    1. Време беше някой да зададе въпроса-това ли са 680 000лв и кому беше нужна тази сцена??!!!

Comments are closed.