Павлин Иванов

Днес в Народното събрание Корнелия Нинова заяви, че тайно са сменени ръководствата на 65 болници, докато депутатите се колебаят за мораториума върху действията на МС. Една от посочените от нея болници е МБАЛ „Проф. Параскев Стоянов“.

Към този момент, в нито един официален източник няма данни за такава промяна. Нито представител на държавата, нито представител на Община Ловеч, като втори по-големина акционер са излезли с изявление.

Ако изнесеното от лидера на БСП е вярно и висшите мениджъри са сменени, някой би трябвало да да съобщи. Ако изнесеното не е вярно, някой представител на държавата, управлението на МБАЛ „Проф. Параскев Стоянов“ или някой от акционерите трябва да опровергае информацията.

Но тайните свързани с ловешката болница не само в назначенията.

Днес „Ловеч днес“ входира заявление по Закона за достъп до обществена информация за протоколите от две Общи събрания на ловешката болница. В Търговския регистър има обявени покани за свикване на Общо събрание. Едното е обявено на 09.02.2021 г, с дата на провеждане 12.03.2021 г. , другото е от миналата година и обявено в регистъра на 25.10.2020г., с дата на провеждане 25.11.2020 г.

Важен момент е проекто-дневния ред на Общото събрание от края на миналата година, в който е записано, че ловешката болница иска разрешение от акционерите да тегли заем от 13 920 694 лв.

Към този момент, протоколи от Общите събрания не са публикувани никъде и няма официална информация изтеглен ли е подобен заем.

Ловешката болница от поне 10 години е във фокуса на общественото внимание с действията и бездействията на мениджърите си, липсата на персонал, обоснованите съмнения за източване.