Да избереш хубаво зимно мъжко яке може да бъде трудна задача. Тъй като това е дреха, която трябва да издържи поне няколко сезона, е важно да вземете под внимание много фактори – якето трябва не само да изглежда добре, но и да ви топли и да ви пази от снега, вятъра и дъжда. Всяко зимно яке е създадено с различна цел – едни са достатъчно издръжливи, за да прекарате с тях цял ден в планината, други пък са подходящи да стигнете просто от колата до вратата на офиса. Ако не внимавате в избора си, може да се озовете със скъпо яке, което никога да не носите, защото не ви подхожда на начина на живот. Ето защо обръщаме специално внимание на два от най-удобните и разпространени модели мъжки зимни якета – парка и пухено яке.

Какво е парка?

Не, не е място за разходка, макар че думата е същата. Парка е хубаво и дебело дълго зимно яке, чиято кройка сме взели от ескимосите. Те шият техните дебели якета от кожа на тюлен, за да се предпазват от сериозните зимни условия, в които живеят.

Парката е дълга до средата на бедрата, с голяма и топла качулка, удобни джобове. Превърнала се в иконична връхна дреха още по време на Втората световна война, а през 90-те става униформа на различни субкултури във Великобритания.

Така стигаме до наши дни, когато парката е предпочитана и от мъже, и от жени, когато става дума за издръжливо на студени температури яке.

Платът често е непромокаем, а качулката завършва с ивица изкуствена кожа, за да ви е наистина топло. Парката е идеалното за вас яке, ако ходите много пеша, ако обичате да прекарвате време със семейството си в планината и определяте себе си като активен градски човек.

Парката, макар и топло яке, придава и елегантност на силуета, така че това е вашият избор, ако ходите на работа с костюм.

Какви са предимствата на пухеното яке?

Ако сте почитатели на леките и удобни пухени якета, трябва да благодарите на един човек – Еди Бауер. Той е измислил тази практична комбинация от пух и капитониран плат след като едва не загубил живота си вследствие на хипотермия по време на риболов.

Като почитател на преходите на открито, Бауер знаел, че идеалното яке трябва да топли, да поддържа циркулацията на въздуха и да е леко, за да не затруднява движението.

Така че не е изненадващо, че неговото изобретение превзе целия свят и пухените якета са най-избираният модел връхни дрехи.

Пухените якета, за разлика от парката, са по-къси, в ярки цветове и могат да са със или без качулка.

Често имат два външни и един вътрешен джоб, което ги прави не само топли, но и много практични.

Пухените якета могат да са с естествен или изкуствен пух. И двата вида пълнеж имат своите предимства, като обикновено изкуственият пух се предпочита от хора, предразположени към алергии и такива, които предпочитат лесно да се грижат за дрехите си.

Като модел, тези якета са практични, удобни и любими на хора, които обичат лекотата, веселието и разнообразието във външния вид.

Ако се движите повече с кола, ако водите активен начин на живот и вашият стил на обличане е по-скоро спортен, изберете хубаво пухено яке – то е създадено специално за вас.

Голям избор от мъжки пухени якета и парка можете да откриете тук: https://www.bolf.bg/bul_m_Мъжко-облекло_Мъжки-якета_Зимни-якета-14801.html