Ще бъда с всички вас в мислите си и ще подкрепям чувствата си с дела, пише в специално отворено писмо новият почетен гражданин на Ловеч проф. д-р Николай Райнов. Той изпрати благодарствено писмо до кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова по повод скорошното му удостояване за почетен гражданин. Ето и част от текста:

„С това отворено писмо бих искал да се обърна към Вас и към всички други официални лица на Община Ловеч, които взеха дейно участие в удостояването ми със званието почетен гражданин на град Ловеч, но също така и към всички мои съграждани, които масово подкрепиха тази инициатива още от нейното първо представяне на обществеността.

За мен това признание представлява голяма чест и, разбира се, предизвиква истинска радост и сърдечна благодарност, тъй като идва от родния ми град, мястото, където съм роден, израснал и формирал характера си с неговите основни черти, които са допринесли за успеха в професията ми и изобщо за целия ми съзнателен живот досега.

Въпреки че от дълги години не живея в Ловеч, връзката с родителите ми приживе, а сега срещите с приятелите, съучениците, познатите и пациентите ме връщат винаги в него. Връщат ме и ще ме връщат и спомените, чувствата, благодарността и дълга, както и голямото желание да възвърна нещо от това, което ми е било давано толкова щедро от града и неговите хора в ранната ми възраст.

Уважаема Госпожо Маринова, приемете още веднъж моята огромна благодарност за всичко, което Вие, Вашите сътрудници, екипа на Община Ловеч, както и гражданите на града, направихте за удостояването ми с почетното звание. Това е още едно камъче в мозайката на чувствата към родния ми град и към хората от Ловеч.

Ще бъда с всички вас в мислите си и ще подкрепям чувствата си с дела. Ще се връщам често в Ловеч както в сънищата си, така и в реалния живот, с надеждата да бъда полезен и да мога с нещо да допринеса за развитието на града ни към бъдещето.“

На 6 септември – Ден на Съединението, на специална церемония пред общината бяха връчени почетните звания на новите почетни граждани за 2020 г. – учителят Найден Ангелов и проф. д-р Николай Райнов